Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čištění labyrintu myčky nádobí

Zdravím Vás, nemáte někdo zkušenosti s vyčištěním zaneseného labyrintu myčky. Nechce se mi hned volat opravář a cálovat cca 800,- za vyčištění. Používáme pravidelně čistič, ale po konci programu se v myčce po nějaké době objeví voda, a to i po zavření přívodu. Dočetl jsem se, že to nejspíš bude zanesený labyrint. Dík za rady

Předmět Autor Datum
Co to je za myčku? My máme nějakou Zanussi, čistím ji sám a o žádném labyrintu v ní nevím. Ta voda s…
Yarda 19.11.2013 10:10
Yarda
Je to ARDO. Vše je čisté, hadice, síta i kolo čerpadla je ok. Program doběhne v pořádku, nádobí čist…
premapce 19.11.2013 18:12
premapce
Ahoj, čistil jsem to u Bosch myčky. V železářství jsem si koupil ocelové lanko asi 1m průměr asi 3-4…
Luboš 121 19.11.2013 20:10
Luboš 121
No jasně, asi málokdo oplachuje nádobí před myčkou :-), jinak dík za radu, ještě k tomu lanku. strka…
premapce 19.11.2013 20:19
premapce
Dole byly nějaký hadičky přidělaný sponkou, tak jsem vybral tu která vedla k usazeným nečistotám. Ne…
Luboš 121 19.11.2013 21:11
Luboš 121
Ok dík, budu ji muset vymontovat a pořádně okouknout. Až se mi do toho bude chtít a povede-li se to,…
premapce 19.11.2013 21:21
premapce
dnes se tím manžel zabýval celé odpoledne, nejprve nevědel, co by mohlo být příčinou chybového hláše… poslední
dablice 21.03.2015 19:19
dablice

Co to je za myčku? My máme nějakou Zanussi, čistím ji sám a o žádném labyrintu v ní nevím. Ta voda se v ní objeví po nějaké době nebo zůstane nevyčerpaná? Jak míte dlouhou hadici k odpadu? nemůže být problém tam? Jednou jsme měli problém, voda z myčky se špatně odčerpávala, údajně to bylo tím, že oběžné kolo čerpadla už bylo opotřebované a nemělo sílu vodu z myčky odčerpat.

Je to ARDO. Vše je čisté, hadice, síta i kolo čerpadla je ok. Program doběhne v pořádku, nádobí čisté a myčka bez vody. Ale ráno už je v ní nepatrné množství vody. Labyrint je u té naší plastový průhledný z boku.Na netu už paní psala o stejné závadě, opravář jí to vyčistil ale samo za nemalou částku. Tak se ptám, zda to někdo nezkoušel vyčistit doma svépomocí.

Ahoj,
čistil jsem to u Bosch myčky. V železářství jsem si koupil ocelové lanko asi 1m průměr asi 3-4mm za pár Kč. To musíš vyzkoušet jak moc ohebné, aby se stočilo v tom labyrintu. Konce jsem obalil izolepou, aby se netřepily a pak různě točit a šťourat.
Dostal jsem se tak do 80% chodbiček , ale až jsem z vrchu labyrintu navrtal dírku kam nechodí až voda, nutno vyzkoušet.
Bylo mi řečeno, že je to zapříčiněno zbytky jídel na nádobí. Před vložením do myčky se má opláchnout vodou, ale kdo by to dělal , že? :-)

No jasně, asi málokdo oplachuje nádobí před myčkou :-), jinak dík za radu, ještě k tomu lanku. strkal jsi ho tam od vrtulky čerpadla? S vrtáním si to ještě rozmyslím :-). Přemýšlel jsem o nějaké chemii, ale nikde jsem se nedopátral co by to mohlo být, abych nenadělal víc škody. Napadl mě nějaký granulát na čištění odpadů, to by nemuselo nadělat škody.

Dole byly nějaký hadičky přidělaný sponkou, tak jsem vybral tu která vedla k usazeným nečistotám. Nezkoumal jsem kam a odkud vede. Ten labyrint mám průhledný a čistil jsem ho tak před 2 roky a zatím dobrý. Jinak tu dírku z vrchu, kdyby bylo potřeba bych zadělal takovou dvousložkovou hmotou zakoupenou v auto-moto. Zeleno bílý váleček cca 10cm, kousek se odkrojí, smíchají se dvě složky jak plastelína a za 24 hod je to jak kámen.
Tu chemii nevím jak by jsi dostal dovnitř. Jedině celý labyrint demontovat ven aby jsi mohl ten čistič nasypat z vrchu, pokud máš teda přívod a odvod dole jako já.
Nasypat to dovnitř a pustit myčku bych asi nedoporučoval :-)

dnes se tím manžel zabýval celé odpoledne, nejprve nevědel, co by mohlo být příčinou chybového hlášení i30 u AEG, různě zkoušel,prohlížel,potom vyndal labyrint,nejprve ho jen proplachoval hadicí od sprchy,vyteklo plno nepořádku,ale ne všechen,zamontoval zpět,zkusil,závada opět,znovu vyndal nasypal do něj kulicky louhu,zalíval horkou vodou a vypadly i ostatní nečistoty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru