Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aky material na "zazdenie" zachodu?

V baraku nam menili kvoli havarii cele stupacky, cize vodu, odpad, plyn aj vetranie a kazdemu rozbili zachod (stenu). Kedze nemam dobre skusenosti s majstrami a navsye nie som celkom lavy rozhodol som sa, ze si stenu spravim sam.
Takze mam dve otazky, aky material mam pouzit do profilov, ktore su tam (sadrokarton?) a cim ho uchytit (na druhej fotke su zbytky nejakeho lepidla), pripadne vysparovat a pod.
A este jedna otazka, ako spravit otvor pre pristup k plynu, vode a pod. Otvor spravit viem, ale co sa tam zvykne davat (roleta, dvierka, pripadne spravit cely vrch na otvaranie...atd)?
[http://kutilska.poradna.net/file/view/2393-poradna   -jpg]
[http://kutilska.poradna.net/file/view/2392-poradna   1-jpg]

Předmět Autor Datum
V první řadě by mně zajímalo jestli mají od projektanta VZT schválený tak malý průměr. Odhaduju to n…
sHpy00n 28.10.2013 22:10
sHpy00n
Takto to spravili, su to 4 poschodia, reklamovat sa uz neda nic uz pridu len nejaki protipoziadni be…
fleg 29.10.2013 10:00
fleg
tvl.. Odvětrání kajzlíku do jedné roury s kuchyní? Potěš koště. To může být ještě slušný průůser. Do…
sHpy00n 29.10.2013 22:23
sHpy00n
No to znie rozumnejsie ako ten polystyren, dokonca aj to vysvetlenie je mi blizke, pretoze sa naozaj…
fleg 31.10.2013 09:01
fleg
Osobně bych otvor zadělat EPS 100Z (6-10cm), vypěnil, vsadil revizní dvířka pro vodu alespoň 30x30 c…
milan.cukrar 29.10.2013 10:54
milan.cukrar
Ano takto by mi to asi spravil bezny majster, ale dajme tomu, ze takemuto rieseniu by som sa rad vyh…
fleg 29.10.2013 12:38
fleg
flegu, pokud si to neumíte představit s polyšem, tak dejte sádroš.. Ale musíte tam dát jiné profily,…
milan.cukrar 29.10.2013 14:15
milan.cukrar
Na chodbe som nasiel zbytky stareho obkladu a mal som tom spravene z OSB, na tom polystyren, sietka…
fleg 05.11.2013 12:12
fleg
flegu, šlo by jako dekorace nalepit stropní kazety, nebo vhodně polepit tapetou do obrazců. Někdy st… poslední
milan.cukrar 05.11.2013 13:24
milan.cukrar
Zdravim, asi to neni uplne relevantni odpoved, kdyz pises ze to chces zazdit, ale mozna... Ja si tuh…
filuna 31.10.2013 11:20
filuna
tak jeste par obrazku, kdyby se hodili...
filuna 01.11.2013 11:17
filuna
Zaujimave a pekne, len mi tam chyba par detailov. Kolko to vysjde cca na materiali a ako uchytim nap…
fleg 01.11.2013 20:48
fleg
doporučoval bych zamaskovat sádrokartonem, nebo nějakou pěkně vhodnou deskou z OBI a nic za to necpa…
kamzl 01.11.2013 20:41
kamzl

V první řadě by mně zajímalo jestli mají od projektanta VZT schválený tak malý průměr. Odhaduju to na 150 mm. Kolik máte pater? Běžně bývá v panelácích průměr VZT potrubí 300 mm. Co to zaslepené horní vyústění? K čemu je ten el. kabel strčený za odpadem? Odpad se vyměňovat nebude?
Potom bych vodáky zbuzeroval aby přesadili vodoměry blíž k plynoměru aby vyšly menší dvířka. Pak bych vykuchal přední část ocelového rámu a místo něj připravil rošt pod SDK z UD/CD profilů. Dvířka bych rozměřil aby vyšly na spáru v obkladu a použil neviditelná dvířka.

Takto to spravili, su to 4 poschodia, reklamovat sa uz neda nic uz pridu len nejaki protipoziadni bezpecaci skontrolovat nejaky protipoziarny sadrokarton, co davali medzi poschodiami. Ako poznam tento system tak nepridu uz vobec, firma dokonca ani u nas nebola, pretoze ako povedali "spravili sme vam to od susedov". To mi je jedno, aj tak su tam take medzery, ze to povazujem za blbost davat tam cokolvek protipoziarne (aj ked to nie je podstatne).
Reklamovat sa uz neda nic, celu prestavbu oragnizovala spravcovska spolocnost, priemery su take ake su, to uz asi nema zmysel riesit. Vsetko je uz vymenene, vratane odpadu. To zaslepenie vetrania ma byt k digestoru do kuchyne, ale ten mam vyvedeny cez skrinu von, takze to tak zostane. Ten kabel jeden je na plyne a sluzi asi ako uzemnenie, druhy kabel dole je kabel od ventilatora, ktory tam nakoniec nahodim.
Tie dvere su super, nicmenej zase take cukrikove to mat nemusim s prihliadnutim na cenu, aj tak z toho bytu vypadnut do roka, takze obkladat zachod ozaj nebudem;o).
Takisto kuchanie ramu a zostavovanie rostu mi pride zbytocne pracne (aj ked urcite efektne), takze moja predstava by bola, ze hore buchnem SDK, spravm pilkou otvor pre ventilator, zapojim ho. Stred spravim tiez z SDK, spravim obdlznikovy otvor pre pristup k vode a plynu a niecim ho zakryjem. To nieco vsak neviem, co by malo byt (nejake umelohmotne dvierka lahke, ktore upevnim do SDK?). Pripadne ten spodok spravim polovicu z SDK a druhu nejaku roletu na celu sirku profilu (aj tak som to uz videl). Otazke je, ci by to takto bolo ok, cim zalepit SDK na profil a ako vysparovat vzniknute medzery na krajoch.
Chcem to spravit tak, aby to nebolo uplne hrozne a zaroven stalo, co najmenej penazi, kedze musim setrit na ten dom;o).

tvl.. Odvětrání kajzlíku do jedné roury s kuchyní? Potěš koště. To může být ještě slušný průůser. Dole na toaletu sedne někdo se žaludečními obtížemi, pustí silný ventilátor a nahoře v digestoři bude nějakou nešťastnou shodou náhod chybět zpětná klapka. To bych pak v té kuchyni nechtěl obědvat.
Takže bych navrhl po obvodě narazit na původní oc. rámeček UD profily, do nich horizontálně CD profily a zaplácnout sádrokartonem. U vodoměrů proříznout otvor a osadit instalační dvířka 40x40. Vodáci sice budou krafat jako špačkové ale vodoměry tudy vyměnit dokážou. Pro plynoměr dvířka ty samé, ale větší 40x50 či 40x60. Celou stěnu bych na výšku rozdělil na 2 až 3 části a samotná SDK montoval přiznanými šrouby s velkou hlavou. Nikdy nevíš kdy se zadní stěna bude znovu sundavat. Jednotlivé segmenty SDK po obvodu olemovat PVC ukončovacím U profilem a spáru případně lehce projet akrylovým tmelem.
Zakrývat tu zadní stěnu polystyrenem.. na to bych si netroufl ani pomyslet. Např. když můj mladší kupodivu najde cestu domů pod "plnou parou", obyčejně se o zadní stěnu stabilizuje rukou, případně o ní brzdí hlavou.. To si kolikrát říkám jestli není 5cm oboustranně obložený Ytong mezi toaletou a koupelnou málo a esli to nedáva do sprchy zkratkou.

No to znie rozumnejsie ako ten polystyren, dokonca aj to vysvetlenie je mi blizke, pretoze sa naozaj moze stat, ze budem niekedy "kotvit" o zadnu stenu rukou...hlavou nepredpokladam, v takom stave som uz davno nebol. Dieta mam nastastie male este, takze na alkohol ma este cas a kedze planujem z toho bytu vypadnut nemal by to uz stihnut.
Moc si ma nepotesil s tymi pridavnymi profilmi, ale idem si nastudovat problematiku SDK a pravdepodobne sa pustim do tejto varianty, aj ked tebou navrhovane dvoje dvierka by som nahradil jednymi vacsimi pre plyn aj vodu zaroven. Navyse ak som spravne pochopil cela zastena sa bude moct dat dole a opatovne pouzit keby daco.

Ano takto by mi to asi spravil bezny majster, ale dajme tomu, ze takemuto rieseniu by som sa rad vyhol a pokusil sa o nieco jednoduchsie.
Alebo si myslis, ze moja myslienka nalepit tam SDK, na krajoch zasparovat, zatriet farbou, vyerazat otvor pre dvierka, co roletu je blbost? Respektive si neviem dost dobre predstavit ako mi bude v tom polystyrene drzat ventilator a pripadne dvierka bez perlinky a stuku, respektive akoby to vyzeralo (asi blbo). Preto sa mi skor pozdava pevnejsi a vzhladovejsi SDK.

flegu, pokud si to neumíte představit s polyšem, tak dejte sádroš..
Ale musíte tam dát jiné profily, nežli tam je rámeček. Vy nevíte jak drží ventilátor v polyši? jednoduše ho tam přištroubujete jako do sádroše, tak i do polyše.

Víte jak se zatepluje stěna? tak uděláte i toto. Klidně i z 5cm silného polyše..
Upřimně si nedovedu předstait, jakou roletku si tam dáte...

Já bych šel pro jednoduchost do polyše, kdo umí SDK tak sádroše..

Na chodbe som nasiel zbytky stareho obkladu a mal som tom spravene z OSB, na tom polystyren, sietka a omietka, cize ten tvoj 5cm polys by nakoniec nemusel byt azt taky zly napad.
Len na ten stuk nemam naradie ani moznosti, existuju uz aj nejake predpripravene, idealne farebne zmesy (zeby mi odpadlo malovanie)?

Zdravim,
asi to neni uplne relevantni odpoved, kdyz pises ze to chces zazdit, ale mozna... Ja si tuhle diru zadelal palubkama, normalne jsem ze stavebnich lati udelal hruby ram, ten jsem vbudoval dovnitr a palubkama to obouchal, olistoval a natrel antikem z ikea. my mame radi drevo, takze se nam to libi. dvirka jsem udelal z jednoho kusu sparovky, normalne na nabytkovy panty (v tom ramu jsem si v miste budoucich dvirek udelal takove okynko - proste jedna vodorovna lat nahore, jedna dole pres celou sirku a do toho dve kratke kolme vlevo a vpravo, zadna slozitost) Olemovany to bylo hned, na to staci jakakoliv pokoska. Diry na trubku od nadrzky (mam ji nahore) vyrezany vykruzovackou.
Bohuzel mam ted jen jednu fotku tady a tu jsem fotil z uplne jineho duvodu, takze je z toho videt jen cast tech dvirek, nicmene pripadne muzu udelat fotek i vic.

Zaujimave a pekne, len mi tam chyba par detailov. Kolko to vysjde cca na materiali a ako uchytim napriklad ten ram z dosiek do stavajucich profilov a pod. Podla nakresu by som si to trufal spravit, ale takto keby som mal vymyslat vsetko sam...doma mam len vrtacku, malu pilku a srobovacku a byt mame pomerne maly;o).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru