Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dojde k tomu, že pračka tzv."kope"???

prosímtě jsi asi snaživý kutil asi otom i přemýšlíš, ale tak nějak jednostraně. máme tady informaci,že pračka kope, nevíme jaké je dotykové napětí. může být docela malé, ale... něco je špatně kdyby bylo uzemnění v pořádku tak tam to dotykový napětí není. ano zemnění je důležítá a taky základní ochrana, ale jako vše se může i toto rozbít i proto jsou velmi důležité i doplnkové způsoby ochrany jako je třeba proudový chránič. ten funguje (jak rád vysvětluju pochybovačům) na principu hlídání úniku ze systému.
představ si že jsi na záchodě vše co z tebe vyjde (fáze) skončí v míse (nulák),je vše ok. ale jak něco ztoho skončí na zemi nebo v kalhotách tak je to problém, a tady zapracuje (v případě elektriky) fíčko. pokud se posereš na ulici je to zkrat a na to je jistič, v tomto případě trenky.
spolehnout se jen na zemnění je blbost každej drát může zoxidovat,upadnout, nebo jej jenom někdo kdo se vtom už vrtal zapomněl znovu připojit a pak chvála bohu za fíčko.
je toho víc viděl sem už dost podobných kutilů a všichni jednou narazily nechtěj být stejně arogantní jako oni voda tě jen namočí vítr ofoukne ale elektřina umí víc

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny