Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Slovíčkaření ze zákona Dřevotruhlářského charakteru

Podnikám leccos vím, bohužel truhlařina a podobně nespadá do mojí profese.
Ale jen vzato "selským" rozumem, lze říci (možná je to v nějaké příloze zákona uvedeno, nevím), že profese "truhlář", znamená výrobky jako nábytek a jeho díly, tedy židle, stoly, skříně a podobně. Také truhly -rakve, různé vestavěné dřevěné sestavy do bytů atd.
Naproti tomu, co by nemuselo do "truhlařiny" patřit, je zpracování dřeva, jako výroba dřevěných hraček, dřevěných bytových doplňků, jako třeba svícny, podnosy, dekorační poličky, dekorační předměty, výroba hrábí, násad na lopaty, zahradních potřeb atd. (ale například výroba zahradního altánu by již spadala do profese "tesař").
Myslím, že v Tvém případě by bylo vhodné, navštívit místně příslušný živnostenský úřad, vysvětlit záměr a zeptat se na možné řešení.
Mají k ruce všechny příslušné zákony, včetně dodatků a směrnic a hlavně se umí v nich orientovat, je to jejich práce. Může se stát, že poradí jak záměr uskutečnit.
A v konečném důsledku stejně záleží na tom, co ŽÚ uzná a napíše do ŽL.

Ještě k tomu, že ŽÚ udělá kontrolu a označí to za nedovolené podnikání.
Ano, může se to stát. Avšak hranice co je "truhlařina" a co ostatní je dost úzká, leccos by se dalo ukecat, ale záleží na postoji úředníka.
Ale například. Budeš mít ŽL na truhlařinu, nebudeš stíhat a některé výrobky nakoupíš hotové. Potom je prodáš se svými výrobky. Pokud nebudeš mít ŽL na nákup a prodej, bude to nedovolené podnikání.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny