Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno jak zapojit 380V do jiné zástrčky

zdravím. potřebuju provizorně zapojit michačku. na michačce je kabel (prodlužka) starý s 4mi drátky. Zásuvku na stěně mám ale 5ti kolikovou. Nemám možnost od nikoho pujčit nějaké redukce, prodlužky apod. Mám ale jednu starou nahradní zasuvku na čtyřkolík.
Chci se zeptat, mohu sundat ze stěny zasuvku s 5ti dírama a zapojit zasuvku s 4mi dírama? (takto bych jen připojil michačku a hotovo). Ale chci se zeptat jak zapojit 5 drátku do na 4 díry? Mohu spojit do jedné díry modry a zelený? a každy fazovy dratek necham samostatně? mohu takto?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
6.1.2.gif Druhe vyobrazenie s vykricnikom, toto je pre teba. Ale ako tam pisu, je to docasne a ideal… nový
Matfej 13.10.2013 20:23
Matfej
nevím jestli takto můžeš,pohlídej si jestli se ti míchačka točí dobře(otočené fáze). jinak tady máš… nový
kamzl 13.10.2013 21:27
kamzl
Aby to bylo naprosto správně, zásuvku na zdi nech tak jak je. Za asi 120 korun zakup pětikolíkovou v… nový
Zerozero 13.10.2013 22:43
Zerozero
děkuji vám za odpovědi. koupim tedy zastrčku řti kolík, a předělám to na michačce díky poslední
rotorod 14.10.2013 05:28
rotorod

6.1.2.gif Druhe vyobrazenie s vykricnikom, toto je pre teba. Ale ako tam pisu, je to docasne a idealne by bolo upravit zastrcku na miesacke na 5 kolikovu. Do steny skutocne neryp, bud sprav redukciu, alebo nieco, ale stenu nechaj na pokoji, lebo ak tam po uprave zapojis nieco ine, bude problem.
Snad to je dost vystizne.

Aby to bylo naprosto správně, zásuvku na zdi nech tak jak je. Za asi 120 korun zakup pětikolíkovou vidlici (samce) a vyměň ji na kabelu míchačky. Zapoj žlutozelený vodič z kabelu na nejtlustší kolík, označený PE. Zbývající tři vodiče zapoj na kolíky fází označené L1 L2 L3. Kolík označený N nech nezapojený. Pokud by se míchačka točila obráceně, přehoď libovolné dvě fáze.Tak to bude v naprostém pořádku. (jestli je síť TN-S vybavená chráničem nebo ne, je jedno).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru