Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úraz elektrickým proudem

Je to blbá otázka, v danom prípade nejde o účinky el. napätia. Vták si sadne na drôty a nič sa nedeje. Môžeš vyliezť na stlp vysokého napätia a za splnenia určitých podmienok bezpečne zlaniť na vedenie, vykonať nejaký úkon a za splnenia určitých podmienok bezpečne sa vrátiť na zem. Vykonávajú sa bežne takto práce na vedení.

Pri dotyku s vedením, žeriav bude poškodený pretekajúcim skratovým prúdom. Pneumatiky v terénu nikdy nie sú v takom stave, sú znečistené, aby sa dali považovať za izoláciu.

Podľa okolností a istenia vedenia, ktoré bude kontaktované ... dá sa predpokladať el. prúd v rádu stoviek, tisícov ampérov. Prúd tejto intenzity taví tenšie kovové konštrukčné prvky behom sekundy za svetelných a akustických efektov, okolím lieta žeravý kov, dokáže prepáliť tenké kovové plechy, napr. nádrž s naftou ...

Za týchto nestálych okolností stavu mechanickej konštrukcie je nemožné dedukovať čo sa udeje na pracovišti obsluhy, aký prvok konštrukcie bude na akom potencionále, teda bude tam alebo nebude nebezpečné dotykové napätie. Možno áno, možno nie ...

K otázke : ak má prúd pretekať, čo sa nedá vylúčiť, po povrchu pneumatiky, nahriať ju, prepáliť, spôsobiť exploziu, radšej nech preteká cez oporné patky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny