Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jde nějak nabarvit nerez?

Nerezových materiálů je spoustu druhů. Nejhojněji používaná potravinářská nerez 1.4301 ze které se dělají např. dřezy vydrží venku bez koroze velmi dlouho. Rez může chytit třeba u svárů. Svařování nerezi chce svoje. Po svařování vznikne vrstvička která je více porézní a má menší obsah chromu, kterou je dobré ošetřit mořící pastou, aby se zabránilo budoucí korozi. Mořící pasta odstraní i nežádoucí zabarvení kolem sváru.
Rez se objeví i po kontaktu s normální ocelí, například pokud do plechu bedeme bušit kladivem. Nerazaví však samotný nerezový materiál, ale stopy materiálu z kladiva. Stejně tak třeba po práci s drátěným kartáčem.
Potravinářská nerez, pokud je dobře ošetřená a nepřijde do kontaktu s chemií vás rozhodně přežije :)
Rez se objeví taky při kontaktu se solí, třeba při solení chodníků. V takovém případě je lepší použít zmiňovanu chemickou nerez 1.4571 nebo třeba 1.4404 která je někdy názývaná také chirurgická.
To že je 1.4301 ta úplně nejhorší a taky nejlevnější legovaná ocel je nesmysl. Stejně tak, že má nejnižší obsah chromu a molybdenu jak tu někdo napsal. Některé feritické nerezové oceli jsou na rez ještě náchylnější.
Prodávám nerez, tak trošku vím o čem mluvím ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny