Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výměna halogenu GU10 za LEDky GU10

Problem LED ziaroviek dnes je ten, ze smeruju svetlo jednym smerom takze niekto zvyknuty na beznu ziarovku alebo usporku ak ma svietitdlo so ziarovkou smerovanou smerom nadol je dost nespokojny s LED ptz ak sedi bokom od svietidla tak sa mu zda ze to uz svieti slabo. Ale ta LED nesvieti slabo, len je vacsina svetla pod nou, a uzivatel len blbo sedi :) Navyse tym ze sa od stropu takmer nic nerozptyluje po miestnosti vznikaju s beznou LED ziarovkou tiene.
Ja osobne som zistil ze v takom pripade sa tie bezne lacnejsie LED ziarovky (skusal som philips za 10eur, celkom su uz OK) hodia do svietidiel ktore maju ziarovky smerom nahor, a mat biely strop. Tym sa svetlo rozsiri od stropu rovnomerne na celu miestnost a je to celkom dobre aj s beznymi philips LED za 10eur. Ja mam svietidla so ziarovkou smerom nadol takze som po tychto pokusoch skusil LED ziarovkuz ktora mala uvadzany rozptyl 360° (nejaka osram vyzera jak UFO a stala tusim 39eur ci kolko), potom som nasiel aj toshibu za nejakych 30 ktora mala udavane 270° a tie su fakt slusne aj do svietidiel smerom nadol.

Ale kedze dotazovatel chce nahradit nejaky smerovany reflektor s GU10, tak tam LED tento problem mat nebude ptz uz aj ten halogen reflektor bol predsa smerovany. Ale pri kupovani LED reflektorovej (GU10 apod) treba tiez davat pozor na uhol svietenia, su v tom hodne rozdiely, napr. nejakych 30° asi bude podla mna malo (moc maly rozptyl) ptz halogen svietil urcite sirsie, neviem ja LED reflektory nepouzivam.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny