Předmět Autor Datum
Jedinou smysluplnou "renovací" prorezivělého kanystru vidím v tom, odnést (nebo odvézt) ho do sběrný…
RITCHI 02.09.2013 22:32
RITCHI
Zdravím, tak tak, jak píše kolega. Pokud ale opravdu chcete kanystr, který je uvnitř porezlý na něco…
trtr 02.09.2013 22:54
trtr
No, a pokud se jedná o kanistr s historickou hodnotou, nebo pokud k němu máte citový vztah, obraťte… poslední
mirektatra 03.09.2013 04:20
mirektatra

Jedinou smysluplnou "renovací" prorezivělého kanystru vidím v tom, odnést (nebo odvézt) ho do sběrných surovin. Pokud v něm ale byla celou dobu nafta, s tou korozí bych to zase až tak zle neviděl - jestli kanystr nikde neteče, může klidně sloužit ještě celou řadu let...

Zdravím, tak tak, jak píše kolega. Pokud ale opravdu chcete kanystr, který je uvnitř porezlý na něco použít, pak jedině naplnit maticemi a vložit zabalený v hadrech do stavební míchačky a nechat chvíli točit.
Nejlépe ale uděláte zakoupením plastového.

No, a pokud se jedná o kanistr s historickou hodnotou, nebo pokud k němu máte citový vztah, obraťte se na renovátora palivových nádrží motocyklů. Je to firma, kde nádrž (tedy i kanistr) vyrovnají do původního tvaru, uvnitř vyčistí a ošetří speciální hmotou, která k vnitřnímu povrchu přilne a odolává chemickým vlivům paliv i vodě v nich obsažené. Povrch lze upravit jakkoliv - třeba i chromovat. Na tuto technologii dávají doživotní záruku a za nádrž chtějí řádově tisíc korun.
Pokud se ovšem jedná o "obyčejný" kanistr, vyčistil bych jej "v míchačce", jak radil kolega, vypláchl a vyfoukal stlačeným vzduchem a vesele dál používal na naftu, až do úplného zničení :-).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru