Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem fasáda - polystyrén nebo omítka?

Ja porad nechapu lidi, kteri dokola tvrdi, ze fasada s vatou " dycha " . Muze mi nekdo vysvetlit jak muze vata dychat, kdyz ji po cele plose zatahnu lepidlem, prilepim na zed a potom ji opet z druhe strany zatahnu lepidlem s perlinkou ??::)

NE VATA NEDYCHA. Mozna pri systemu odvetravane fasady v drevennem rostu, kde je zachovana cirkulace vzduchu, jinak NE.
Pred mesicem jsem dodelal zatepleni a mam zkusenost s obojim. Otec ma stejny nazor na vatu = ze dycha, takze na svuj dum ( 45 cm plna cihla ) chtel vatu.

Postrehy : 2,2x drazsi nez polystyren stejne tepelne vodivosti
: 2,5x vetsi spotreba lepidla, nejen nanaseni na celou plochu,a le i 2x a nekde dokonce 3x natazeni sterky lepidla, protoze vata mela jakysi vroupkaty vzor, ktery neustale vylezal po zaschnuti.
: Bez rukavic je to utopie, jasne, ted mi zacnete argumentovat, ze jsou druhy, ktere nestipou, ANO, ja mel tuto : http://www.nejstavebniny.cz/izolacni-materialy/fro ntrock-max-e-fasadni-vata-m2/ a stipala jako prase a jeste namazana deska byla tezka jako prase !!

Vyhoda : Nesrovnatelne lepsi akusticke vlastnosti ( i napoklep neduni jako polystyren )a sla v pohode rezat delsim nozem, musel se obcas priostrit .


Ja dal polystyren Isover :

Posrehy : levnejsi, mensi spotreba lepidla ( dava se po obvodu a pak buchty doprostred . Staci jedna sterky s perlinkou, pokud se udela poradne.

Lehounky, ale tech milion kulicek, ktery hlavne pri brouseni spalet poletuji vsude !!
na poklep duni, coz laka ty ptaky ;-)

Takze udelat omitku bez zatepleni mi prijde naprosto zbytecny, protoze material je cca 1/3 nakladu, nejdrazsi je prace a ta bude tak jako tak.

Jak zvolit silu zatepleni poradit neumim, tenkrat sem daval snad p. Cukrar odkaz na vzorec, ja mel danej projekt a i podle toho vzorce to bylo v pohode.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny