Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sedlová střecha 30°, rozpon 9 m a bez vaznic?

Pane PC:
- změna stavby před jejím dokončením se použije vždy když se chce stavebník odchýlit od projektové dokumentace nebo podmínek stavebního povolení. Pokud se jedná o nepodstatné změny, může je stavební úřad schválit při kontrolní prohlídce stavby, ale vždy je nutné to stavebnímu úřadu oznámit a projednat to sním protože to prostě zákon vyžaduje.
- právě, že referent stavebního úřadu není žádný statik je třeba, aby všechny nosné konstrukce navrhl a staticky posoudil projektant, který odpovídá za správnost, celistvost, úplnost a bezpečnost stavby provedené podle jím zpracované projektové dokumentace a proveditelnost stavby podle této dokumentace.
- na nic si nehraji jen jsem vyvracel Vaše trvzení, že výkres krovu nepatří do DSP. Patří tam proto, že to stanovuje prováděcí vyhláška ke stavebnímu zákonu. S její aplikací mám zkušeností víc než dost. Je zajímavé že jak dojdou argumenty začne se většinou oponent ohánět délkou praxe nebo protistranu napadat. Pro Vaši informaci i dokumentace domů z první republiky, kde bylo na jednom pauzáku či pergamenu velikosti A3 nakresleno vše potřebné, obsahovala výkres krovu s popsanými průřezy všech trámů.
- moudrá prohlášení vyplývají ze stavebního zákona. Hlášku z Cimrmana jsem si odpustit mohl, ale já mám prostě Svěrákův humor rád a rozhodně jsem to neuvedl s úmyslem někoho zesměšnit nebo se nad někoho povyšovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny