Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sedlová střecha 30°, rozpon 9 m a bez vaznic?

sHpy00n

Ale no.. Co třeba §118 Stavebního zákona - Změna stavby před jejím dokončením?
Neračte mě školit. Každá změna oproti projektové dokumentaci musí bý PŘEDEM projednána se stavebním úřadem viz. Vámi uváděný §118. V témže §118 odst. 3 je uvedeno "Stavební úřad může na žádost stavebníka nebo jeho právního nástupce povolit změnu stavby před jejím dokončením. Žádost obsahuje kromě obecných náležitostí popis změn a jejich porovnání s povolením stavby a s ověřenou projektovou dokumentací. K žádosti připojí projektovou dokumentaci změn stavby, popřípadě kopii ověřené projektové dokumentace, do které projektant vyznačí navrhované změny.Žádost o změnu stavby před dokončením stavební úřad projedná s účastníky stavebního řízení a dotčenými orgány v rozsahu, v jakém se změna přímo dotýká práv účastníků stavebního řízení, jakož i zájmů chráněných zvláštními právními předpisy. Na řízení a povolení změny stavby před dokončením se vztahují přiměřeně ustanovení o stavebním řízení.
Takže dokud není změna se stavebním úřadem projednána tak jinak než podle ověřené projektové dokumentace stavět nesmíte. Může s tím nesouhlasit, protestovat ale to je tak všechno co s tím můžete dělat.
Pro pana PC: Stavební úřad s tím má co dělat hodně! Podívejte se laskavě do vyhlášky č.499/2006 Sb. o dokumentaci staveb. Zjistíte co musí obsahovat dokumentace pro stavební povolení nebo ohlášení stavby. Výkres krovu i statické posouzení jeho návrhu je povinnou součástí DSP.
Stavební úřad s tímhle nemá co dělat, změny v takovéhle drobnosti je nezajímají
Jestli považujete realizaci krovu bez projektové dokumentace a bez statického propočtu za nepodatatnou odchilku tak budete asi jeden z těch tesařů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny