Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nastavení satelitního přijímače a vyhledání vysílačů

V první řadě předpokládám, že máš přijímač vybavený dekodérem IRDETO a aktivní dekódovací kartu, případně dekodér Cryptoworks a kartu Irdeto ICE. Bez toho většina českých programů nejde.
Je mi divné, že na ASTŘE 23,5 stupně chytáš hodně er. programů. Právě tam jich mnoho není.
Mám podezření, jestli máš dobře nasměrovanou anténu, případně je li použitý monoblok určený na 23,5 a 19,2 st.
Přímo použitý typ neznám. A existují i monobloky s jiným úhlem, pro jiné družice.
Při směrování antény s monoblokem, se snadno stane, že se například zachytí signál Astry 19,2 na část konvertoru určenou pro Astru 23,5 a je dojem, že je anténa nasměrovaná. Ale druhá část zachytí, třeba s útlumem, protože úhel nesedí, jinou družici než chceme. Pokud s tím nemáš žádné zkušenosti, bude ladění na dálku trochu elaborát, protože i když jsem tento typ přijímače kdysi ladil, už si to moc nepamatuji a návod ani přijímač nemám.
Myslím, že běžně dodávané konvertory pro systémy doporučené pro Skylink, mají DiSeqC nastavené tak, že v přijímači musíš nastavit pro 19,2 "1" ("A") a pro 23,5 "2" ("B"). Ale stoprocentně to nevím, mám dva samostatné konvertory a přepínač.
Pro začátek zkontroluj DiSeqC. Potom zkus najít Německou stanici N24. Měl by jsi ji najít na Astře 19,2, pokud ji najdeš na 23,5 je špatně anténa. Pak uvidíme co dál.
Je li anténa špatně nastavená, urazil bych chapadla tomu technikovi. Přišroubovat konvertor a nenastavit umí každý, na to nemusí být technik.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny