Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozvod TV po domě

V zásadě platí, že anténní zesilovač by měl být vždy co nejblíže antény. To proto že zesiluje kvalitní signál přímo z antény a vytvoří rezervu pro ztráty v kabelu. Pokud se umístí poblíž televizoru bude pracovat také, ale bude mít ke zpracování už horší signál zeslabený ztrátami v kabelu, navíc se projeví různá nepřízpůsobení, kterým nelze zcela zabránit. Tento zesilovač má síťový kabel, což znamená že má vestavěný zdroj. Nepotřebuje tedy napájecí výhybku a zdroj, což může být výhoda. Naopak proto, že potřebuje síťové napájení je těžké splnit zásadu umístění blízko antény. Tedy pokud by jsi ho chtěl použít, i tak je li to možné z hlediska přívodu proudu ho umístit co nejblíže antény třeba na půdu.
Jinak anténní zesilovače se zpravidla napájí po koaxiálu, což umožňuje zesilovač umístit třeba do anténní krabice, což je kvalitativně nejlepší. Je však nutná napájecí výhybka a zdroj. Některé přijímače mají vestavěné napájení zesilovače, takže by v tomto případě nebyla výhybka a zdroj potřeba. Ale pokud se jedná jako v tomto případě o rozvod k více televizorům, tak by zapojení mohlo být problematické.
Jinak pokud máš kvalitní a dost silný signál z antény a zesilovač potřebuješ jen z hlediska zesílení pro napájení více televizorů, může tento zesilovač fungovat dobře i při umístění na vhodném místě rozvodu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny