Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem dá se koupit tzv. "all in one" v el.nářadí?

Pokud se jedná skutečně o hobby použití, klidně bych nakoupil věci někde v Tescu, Baumaxu a podobně, po několika stovkách. Jen aku nářadí by chtělo lepší kvůli bateriím. Ono to made in China už není až takový šmejd jako v minulosti. To proto, že prodejcům trochu udělala problém dvouletá záruka a ani jim se nechce všechno nářadí pořád měnit nebo vracet peníze. Tak si na výrobce v Číně došlápli a vyložený šmejd nechtějí. Osobně mám takového nářadí kupu a používám dost často. Až mě překvapuje co dnes taková vrtačka z Číny za 500,- vydrží.
Například pro výsev a sadbu míchám substrát ve velké nádobě vrtulí jako kdyby to byla barva. Potom, co jsem tím zničil narexku, jsem vzal levnou čínskou vrtačku... už ji na to používám pět let. Zatím jsem u ni trochu vyviklal uložení vřetene, motor se zdá nezničitelný. Měl jsem rozdělaných mnoho vrtaček, levných i značkových.
U značky Bosch hobby řady jsem zjistil na motoru jen kluzná ložiska, která moc nevydrží. U Číny za pětikilo jsou kuličková. Úhlovou brusku také z číny jsem mnohdy rozpálil tak, že jsem práci musel přerušit proto, že jsem ji neudržel v ruce. Mám tři asi pět let. Zatím neshořela žádná. Jen je u nich potřeba občas promazat vnitřní kluzné ložisko talířového kola. Je špatně mazané a po čase se vydře.
Můj dnešní názor je, za tu cenu za kterou se to prodává to udělá práce až dost. Navíc dvouletá záruka stále ještě platí a velké obchoďáky s reklamací většinou nedělají problémy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny