Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak tomu rozumím, tak původní majitel vlastně ani nebyl "papírový" majitel uvedený ve velkém TP a to…
bsa 08.08.2013 09:27
bsa
Já tipuju, že to auto bylo v polopřevodu a nikdy nebyl převod dokončen z toho důvodu, že není uhraze…
Uroboros 08.08.2013 09:46
Uroboros
Eko se u tohodle auta neplati,a ano je to v poloprevodu
Vlastik S 08.08.2013 12:58
Vlastik S
V tom případě s tím ten, co ti to prodal nemá nic společného, musí tu změnu nahlásit ten, co to auto…
Uroboros 08.08.2013 13:48
Uroboros
Ten co to nemá na sebe dokončený, to nemusí na sebe dopsat, může to rovnou napsat na toho třetího -… nový
bsa 08.08.2013 14:23
bsa
Opakuju: majitel v techničáku =1, prodávající, na kterého je polopřevod v TP =2, aktuální majitel vo… nový
mirektatra 08.08.2013 17:17
mirektatra
Majitel 2 prodal vozidlo na základě kupní smlouvy dřív, než dokončil převod - i to je možné a po tut… nový
Uroboros 08.08.2013 17:32
Uroboros
Ano, ale zpravidla pouze v teoretické rovině. O termínech nebylo v dotazu příliš informací a praktic… nový
mirektatra 09.08.2013 12:42
mirektatra
Ještě bych doporučil současnému držiteli vozidla, aby ihned kontaktoval původního, v TP uvedeného ma… nový
mirektatra 09.08.2013 12:52
mirektatra
Dekuji vsem za pomoc. nový
Vlastik S 12.08.2013 13:57
Vlastik S
A jak to nakonec dopadlo? Vypadalo to dost napínavě... nový
bsa 12.08.2013 18:56
bsa
No,ja osobne a par kamaradu jsme zajeli za nim, a ihned papiry byli na miste. Ale co jsem tak dal z… poslední
Vlastik S 15.08.2013 15:56
Vlastik S

Jak tomu rozumím, tak původní majitel vlastně ani nebyl "papírový" majitel uvedený ve velkém TP a to teprve chtěl řešit. No a tak musí jít napřed na evidenčku, jinak mu to nenapíšou, přičemž auto je u vás. Tady je asi ten problém a možná na to nemá čas, nebo se mu do toho nechce.

Já tipuju, že to auto bylo v polopřevodu a nikdy nebyl převod dokončen z toho důvodu, že není uhrazenej eko poplatek, kterej visí na aktuálním prodávajícím (předchozím kupujícím) a při tomhle způsobu "obcházení" eko poplatku občas dají prodávajícímu/kupoujícímu pořádnej flastr ;-), zvláště když auto v polopřevodu provozoval. On by to vlastně musel nechat v tom polopřevodu změnit už ten předchozí majitel. Jinak to ani nejde. Už jsem měl čest pár takových aut a majitelů vykuků potkat a radím i jiným - pryč od takového obchodu. Na úřadech začínají všechno tohle pěkně hlídat a pokutovat.

V tom případě s tím ten, co ti to prodal nemá nic společného, musí tu změnu nahlásit ten, co to auto odhlásil na toho mamlase, co ti to prodal, protože on je zatím stále papírový majitel auta, nikdo jiný s tím nic nezmůže. Nebo by to na sebe musel dopřihlásit a zase odhlásit na tebe, což neudělá, neb by musel s autem na evidenčku. Taky to jde vyřešit zfalšovanou plnou mocí, ale to moc nedoporučuji, zvlášť, když už nemáš ani ty doklady.
Skor bych radil jít na policajty první, protože až tom dojde majitel, nebo první kupující, tak z toho budeš mít problém a neuvidíš pravděpodobně ani auto ani prachy.

Opakuju: majitel v techničáku =1, prodávající, na kterého je polopřevod v TP =2, aktuální majitel vozidla na základě kupní smlouvy =3.
Majitel 1 prodal vozidlo a v polopřevodu převedl na majitele 2, předal mu doklady a vozidla se tím zbavil. Neudělal nic špatně a není jej za co stíhat.
Majitel 2 prodal vozidlo na základě kupní smlouvy dřív, než dokončil převod - i to je možné a po tuto fázi neudělal také nic špatně.
Majitel 3 zakoupil a převzal vozdlo včetně dokladů, na základě kupní smlouvy a měl dokončit převod tím, že měl absolvovat evidenční TK, pojistit vozidlo a spolu s kupní smlouvou měl převod dokončit na sebe, včetně případné úhrady ekopoplatku - v kupní smlouvě je i dohodnut termín. Pokud tak neučinil, porušil podmínky smlouvy i předpisy o lhůtě pro převod. Pokud navíc předal někomu doklady od vozidla a proto nemůže převod dokončit, je v problému především on. Pokud je ve smlouvě stanovena doba pro přepis a možnost odstoupení od smlouvy, pokud není splněno, je to problém o to větší.

Ano, ale zpravidla pouze v teoretické rovině. O termínech nebylo v dotazu příliš informací a praktická zkušenost z funkce registr. míst je taková, že vozidlo nemůže být používáno po projití termínu platnosti ORV ("malý TP"). Dále může nastat situace, kdy prodané vozidlo není technicky ve stavu, aby byla provedena evidenčka a i další důvody mohou vést k tomu, že převod nelze dokončnit. Podle mých zkušeností jsou reg.místa v tomto vcelku tolerantní, pokud se vozidlem neporušují nějaké další předpisy.

Ještě bych doporučil současnému držiteli vozidla, aby ihned kontaktoval původního, v TP uvedeného majitele, předložil mu kupní smlouvu a dohodl se ním na vyřízení registrace vozidla na sebe, na základě plné moci. Potom honem na evidenčku, protože pouze ta poslední je platná. Tak bude moci sám v zastoupení požádat o vystavení duplikátu TP a převod dokončit.

No,ja osobne a par kamaradu jsme zajeli za nim, a ihned papiry byli na miste.

Ale co jsem tak dal zjistoval, tak i bez papiru(VT a MT) prepisou na vas,staci rict,ze jste ztratily papiry, nebo pes treba vam to rozkousal, oni si z prahy vyzadaji spis a vznikne tim duplikat.(Mel jsem v ruce kupni smlouvu,coz jim az tak nezajimala,ale plna moc,kde jedna veta a to ,ze puvodni majitel souhlasi s prihlasenim auta,KTERE UZ NEHODLA PROVOZOVAT a tato veta jim bohate staci k prepisu auta aniz by to pan na vas prihlasil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru