Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Byv.majitel auta nechce poslat zpet doklady(VT a MT)

Opakuju: majitel v techničáku =1, prodávající, na kterého je polopřevod v TP =2, aktuální majitel vozidla na základě kupní smlouvy =3.
Majitel 1 prodal vozidlo a v polopřevodu převedl na majitele 2, předal mu doklady a vozidla se tím zbavil. Neudělal nic špatně a není jej za co stíhat.
Majitel 2 prodal vozidlo na základě kupní smlouvy dřív, než dokončil převod - i to je možné a po tuto fázi neudělal také nic špatně.
Majitel 3 zakoupil a převzal vozdlo včetně dokladů, na základě kupní smlouvy a měl dokončit převod tím, že měl absolvovat evidenční TK, pojistit vozidlo a spolu s kupní smlouvou měl převod dokončit na sebe, včetně případné úhrady ekopoplatku - v kupní smlouvě je i dohodnut termín. Pokud tak neučinil, porušil podmínky smlouvy i předpisy o lhůtě pro převod. Pokud navíc předal někomu doklady od vozidla a proto nemůže převod dokončit, je v problému především on. Pokud je ve smlouvě stanovena doba pro přepis a možnost odstoupení od smlouvy, pokud není splněno, je to problém o to větší.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny