Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Návod k motorové kose Dolmar LT-30 nebo zkušenosti

Zdravím, jsem rád že jsem pomohl. Jestli to rozchodíte, což by neměl být problém, pokud máte zkušenost s opravou třeba Pionýra.

Pro nový záběh motoru doporučím olej Husquarna Low Smoke 2T (zelený). Na začátku dávat 1:40 a po cca 5-10 nádržích(dle toho jak se bude zdát), tak už klidně 1:50.

Pokud by byl motor hodně opotřebovaný (někdo nedodržoval dávkování a zadřel), tak bych tam dal pro záběh trochu pod 1:40, třeba 1:38 a pak bych dal 1:40 a 1:50 bych už nedával, mohla by to být konečná.

Pokud nevíte, co s motorem je, tak vyjměte svíčku a koukněte otvorem dovnitř, případné přidření by mělo být patrné.
Můžete též zkusit otvorem nakapat trochu oleje (třeba 10 ml-stříkačka ideální)) a nechat přes noc(otvor ucpat hadrem a nechat sekačku otočenou tak, aby olej mohl pronikat pod píst. Důležité je opatrně druhý den zkusit pohnout s pístem v celé dráze, ale velmi pomalu a s citem, žádné trhání za lanko a poslouchat, zda to někde neskřípe.

Pokud se bude zdát vše ok, nebude to někde skřípat, tak zkuste olej nad pístem odsát a zbytek nechat vykapat- pozor zase je důležité aby co nejvíce oleje se dostalo ven- ideálně odsát stříkačkou a porovnat s tím, kolik jsme tam dali. Pokud se toto nedodrží, můžeme ohnout ojnici motoru při startu-olej není stlačitelný.
Zkontrolujte případně i přítomnost karbonu na dně pístu (nadměrně černý povrch).

poté můžete zkusit očistit svíčku a našroubovat zpět. Dále se zaměřte na karburátor- zatím na věci typu vzduch filtr, kontrola palivového vedení, palivové pumpičky a sacího košíčku nádrže-může být ucpaný. Karburátor rozebírejte v krajním případě, špatně se to nastavuje, pokud tomu člověk nerozumí.

Pokud to má sytič, zkontrolujte jeho funkci, sekačka se může uchlastat- po vypnutí zapalování zkontrolujte zda není mokrá svíčka.

Tak ať se daří.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny