Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digitální spínací zásuvku ZSD16 se zahřívá

Dobrý den, koupil jsem si Digitální spínací zásuvku ZSD16 (http://www.elektrobock.cz/cs/digitalni-spinaci-zas uvka/product.html?id=33)

Bohužel tato zásuvka mi hřeje, ne v místě "zásuvky", ale v té horní části, kde je displej, tlačítka atd., tak zezadu. Teplota se pohybuje kolem 40stupnu (rekord zatim 42).

Děje se to pořád, ať už v zásuvce něco je, nebo není, nebo je zrovna ve funkci zapnutá nebo vypnutá, je to jedno. Prostě dělá to furt, i ve "stand-by" režimu.

Je toto prosím normální? Nemám mít obavy, že jednoho krásného dne vzplane? :-) (plánuju to na záchod, na 2000w bojler a v téže mísnůstce jsou i trubky s plynem, proto ta dvojitá obava).

Prosím o váš názor k tomuto zahřívání (prosím neřešit, proč to nemám řešeno jinak)

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud budete zásuvkou ZSD16 spínat motory, které mají více než 2Ampéry, musíte je spínat přes stykač…
jara ustohal 08.02.2021 21:07
jara ustohal
Datum! poslední
Cat 08.02.2021 21:56
Cat

Pokud budete zásuvkou ZSD16 spínat motory, které mají více než 2Ampéry, musíte je spínat přes stykač, zásuvkou budete spínat cívku stykače.Na zásuvce je napsáno,že indukční zátěž jsou 2 Ampéry což se týká motorů. Bojler,který má 2000 Watů se může zapojit přímo do zásuvky, protože odporová zátěž zásuvky 3500 Watů. Boiler bude mít odběr asi 8 Amper. Maximum je 16 Amper I max.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru