Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s darlingem

Dobrý den,potřeboval bych poradit ohledně darlingu.Mluvil jsem i s pracovníkem Sigmy Hranice,ale problém stále přetrvává.Jedná se o to,že darling nenatlakuje vodu,nateče jen nepatrné množství a čerpadlo stále běží a tlakový spínač ho nevypne.Gumový měch v darlingu není porušení.Děkuji za případné odpovědi.Hans

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Čerpadlo dá tlak,ale nevypne - vadný tlakový sínač druhá možnost,čerpadlo nedá tlak potřebný k vypnu…
miroslav 17.07.2013 21:30
miroslav
dobrý den ja by som mal taku otaskuze napr. mam asi pol rocný darling a nechce sa my tlakovy vypnut… nový
ludovit 10.04.2016 12:54
ludovit
Buď čerpadlo nedosiahne potrebný tlak,lebo je opotrebované,alebo je zanesený prívod ku tlakovému spí… nový
Slavco31 10.04.2016 22:01
Slavco31
Dobrý den,děkuji za odpověd. Nejedná se o typ SVA 20,25,32 je to ponorka.Je mi záhadou že tlak.spína…
Hansa 18.07.2013 09:34
Hansa
Dobrý den, pokud závadu popisujete takto,je problém na 90 procent v tlakovém spínači-znovu vymontujt…
Kvido 18.07.2013 09:59
Kvido
Dobrý den, můžete taky poradit? Přestal mi tlakovat darling. Koupili jsme barák, darling byl funkční… nový
MartRuz 23.05.2018 16:46
MartRuz
Dobrý den,čerpadlo má své za sebou,prostě je vyběhané a nedokáže dát větší tlak,dofukováním tlak nez… nový
Lubomír 23.05.2018 17:58
Lubomír
Uveď typ čerpadla, daj link. SVA Sigma apod. Daj sem link na konkrétny Darling s expanzkou. Tisíce… poslední
Nuda 23.05.2018 18:08
Nuda
Zravím,nakonec jsme se dopídili k tomu,že byl přívod do dárlingu kolem gumy obrostlý usazenou rzí ti… nový
Hansa 18.07.2013 21:33
Hansa

Dobrý den,děkuji za odpověd.
Nejedná se o typ SVA 20,25,32 je to ponorka.Je mi záhadou že tlak.spínač není zarostlý a darlink to nenatlakuje.Natečou tam tak 3l,kamarád mi poradil vypustit vzduch z dárlingu a zkusit jestli se napustí .Jestli že voda nenateče tak bude asi neprůchozí díra do dárlingu.Manželka když zalívá nebo já když umívám traktor tak je tam asi tlak dobrý,protože voda stříká přes 6m.Na ruce když si je oplachuju tak cítím tlak a to dost silný.Kdyby bylo vychozené čerpadlo tak voda nestříká,když mi náhodou vyskočí pistol ze spojky tak musím hadici zlomit abych pistol nasadil.Jinak bych ji tam těžko napojil....

Dobrý den, pokud závadu popisujete takto,je problém na 90 procent v tlakovém spínači-znovu vymontujte tlakový spínač,zkontrolujte , zda je opravdu průchozí otvor k němu a pokud ano, postupujte v amatér. podmínkách systémem pokus-omyl, tz. dejte jiný funkční nebo nový tlakový spínač a zjistíte, jestli byla chyba tam.Pokud bude problém přetrvávat (čemuž moc nevěřím), tak se ozvěte, poradím , jak dál.Ale jestli je to popsáno správně, je závada zde.Pokud jste tlakový spínač nikdy nerozebíral, tak se do toho opravdu nepouštějte, ale rovnou ho vyměňte.Na první pohled se kolikrát zdá, že otvor k membráně je průchozí,ale těsně před membránou je zanesený vapenatými úsadami a není to vidět,pouze když se to rozebere.Pokud to vše není moc orezlé, nechá se otvor provrtat 5 vrtákem a znovu smontovat, ale pro vás bude asi lepší to vyměnit a potom si (samozřejmě, pokud bude vše fungovat) vyzkoušet rozebrat tlakový spínač a zkusit ho opravit.Tak ať se vám daří a ozvěte se.

Dobrý den, můžete taky poradit? Přestal mi tlakovat darling. Koupili jsme barák, darling byl funkční. Pak přestalo čerpadlo běžet, vyměnil jsem kondik a v pohodě. Pak přestalo spinat, vyměnil jsem TS, zaclo spinat ale prozměnu nevyplo. Teď jsem zkusil stelovat TS a funguje. Ale darling nenatlakuje víc jak 2 atm.
Vypustit a dofouknout jsem zkoušel. Děkuji

Dobrý den,čerpadlo má své za sebou,prostě je vyběhané a nedokáže dát větší tlak,dofukováním tlak nezvýšíte.Pokud se jedná o klasické sigmácké,tak jsou vydřená čela od vějířků uvnitř ,dnes genérálka stojí moc peněz,lepší koupit čerpadlo nové jiné konstrukce a je klid,nikde nic neodkapává,je tiché na 230V.
Čerpadel jsem se naopravoval,přetáčel na soustruhu čílka i vějířky,dělal nové hřídelky z nerezu,jsem na to zařízen,ale stejně jsem to vzdal,nyní mám čerpadlo jiné konstrukce,stálo okolo šestnácti stovek a už běhá nějakých patnáct let,vodu dává do patra,zalévání a napájení zvířat ,spokojenost.:-)

Uveď typ čerpadla, daj link.

SVA Sigma apod. Daj sem link na konkrétny Darling s expanzkou.

Tisíce možností:
I.
Vadné, zodraté lamely nečistotami, pieskom, nedrží, tečie ucpávka okolo hriadele, vyosená hriadeľ v protiľahlom puzdre zo spečených karbidov. (Rozborka čerpadla, výmena liatinových medzikusov, výmena bronzových kolies - ježov).

II.
Nepriechodný, sedimentom ucpaný kanálik tlakovej hadičky vedúci z tlakovej nádrže smerom k tlakovému spínaču a spol., teda aj k motorovému ističu. (Rozobrať šroubenie z tlakovej nádrže, ktoré je napojené na tlakovú hadičku vedúce k spínaču, prešpárať diely, hadičku, prípadne vyvariť šroubenie s T-kusom v octe).

Vadný, napríklad rozhasený tlakový spínač je nastavený od výroby na určitú toleranciu spodného a horného, vypínacieho tlaku (Zhora sú pod plastom dve štelovacie skrutky, ale bez tlakových manometrov na výstupnom potrubí neradno do veci laikom zasahovať, lebo rozhasenie oboch spínacích/vypínacích tlakov nedá ani divá sviňa do richtiku okrem normálneho človeka s IQ nad 100. Potom sa tl.spínač nevypne aj ak čerpadlo dostatočne tlačí médium).

Napríklad tlakový spínač s továrenským nastavením: http://ix.sk/jWkpE

Zravím,nakonec jsme se dopídili k tomu,že byl přívod do dárlingu kolem gumy obrostlý usazenou rzí tipl bych 3-4mm,takže byl neprůchodný.Chtěl bych vám všem poděkovat za ochotu pomoci-poradit.S pozdravem Hans

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru