Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výběr myčky nádobí a ledničky

Lednici ROZHODNĚ dvoukompresorovou. Mírně vyšší spotřeba (i tak se vejdeš do A s já nevím kolika plus), výrazně vyšší užitná hodnota. Antibakteriální vnitřek mají dnes snad už všechny, ale pohlídáním člověk nic nezkazí. Nechť zvládá klimatické třídy ST, N, SN... třídu T v středoevropských podmínkách lze oželet.

K myčce: doporučuji nejvyšší prací výkon a nejnižší hlučnost (má-li nedej bože fungovat v místnosti, která slouží i jako obytná, pak hlučnosti podřídit vše). Pokud je zachována šířka, tak nějakým počtem sad se nemá vůbec smysl řídit - marketingový blaf. Stejně do těch košů člověk napere všechno všelijak a umyje se to. Bydlíš-li v bytě a máš sousedy pod sebou, vybírej něco s aktivním systémem proti vyplavení - stroj musí uzavřít elektromagneticky přívod vody hned u roháčku a zároveň zahájit čerpání vody z havarijní nádoby. Každý výrobce tomu říká jinak - Aquastop, Aqualock, Aquacontrol... a ne každý to má včetně té havarijní vany. Někteří ani neřeší ten elmg ventil na vstupu a jejich bezpečnostní systém spočívá v tlustší hadici. :)

Chladničku Gorenje dvoukompresor máme, spokojenost. Pouze při výpadku elektřiny na pár sekund vyluzuje asi hodinu dost zvláštní zvuky, pomůže vypnout na pět minut a zapnout a nebo odejít z místnosti. :) Měl jsem i Electrolux - též spokojenost.

Myčka - měl jsem AEG, Bosch - jiná značka, ale identické přístroje. Teď mám Whirlpoolku. A jsem zklamán - AEG umyla leccos, Whirlpool má trable např. se skvrnami od čaje (stejný přípravek). A to ta AEG byla 45cm, co obecně hůře myjí. Kvalitativně si nevybereš - ohledně oprav myček AEG je tu celé vlákno, takže nějaká "německá kvalita" je relativní. To bys musel vzít Miele, tam by ti těch 20k stačilo sotva na tu myčku. :)

Vyber to, co má odpovídající parametry, co se vleze do cenového stropu a co designově vyhovuje. Nemá cenu se nimrat ve značkách, stejně jsou to dnes všechno koncerny s unifikovanými díly, např. když jsem nedávno měnil čerpadlo v pračce Gorenje, tak bylo použitelné i pro řadu modelů Zanussi, Candy, Fagor... nevím už přesně ty značky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny