Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Výběr myčky nádobí a ledničky

Zdravím,
řeším výběr myčky a ledničky. Mám tyto požadavky:

* cena za obě veci do 20K
* lednička s mrazákem dole, výška do 180cm, šířka do 65cm
* myčka - šířka do 60cm
* barva obou věcí musí být nerez
* třída alespoň A+

Zatím mám dva kadidáty:

lednička:
http://www.mall.cz/volne-stojici-kombinovane-chlad nicky/gorenje-rk-61821-x

myčka:
http://www.mall.cz/volne-stojici-mycky-sire-60-cm/ electrolux-esf6510lox

Nějaké jiné tipy nebo rady, na co si dát při výběru těchto spotřebičů pozor? Nějaké zkušenosti se značkami, které jsem zvolil? Předem díky za všechny reakce!

Předmět Autor Datum
Mám předchůdkyni té gorenje. Přední strana, tedy dveře jsou lakovaný nerez, boky jsou stříkaná barva…
kejki 17.07.2013 20:22
kejki
Konkrétní typ neporadím. U komb. chladničky s mrazákem kladu důraz na to aby byla pokud možno dvou k…
vadný flash disk 17.07.2013 22:25
vadný flash disk
Lednici ROZHODNĚ dvoukompresorovou. Mírně vyšší spotřeba (i tak se vejdeš do A s já nevím kolika plu…
Moas 18.07.2013 11:30
Moas
K myčce: doporučuji nejvyšší prací výkon a nejnižší hlučnos Když je to myčka, tak přece nemá prací…
Kurt 18.07.2013 13:14
Kurt
Díky, za vyčerpávající odpověd! Ale co jsem koukal, kdybych vzal lednici dvoukompresorovou, tak se u…
MaSo 22.07.2013 13:05
MaSo
já bych se u ledničky ještě zaměřil na systém No frost. Mám ho ve svojí LG a je paráda, když nemusím…
J.C. 22.07.2013 12:58
J.C.
No frost v chladicím prostoru ano, v mrazáku je to docela drahá příplatková záležitost. Ale pohodlná…
Moas 22.07.2013 14:41
Moas
Myčku vezmu asi nakonec tuhle: http://www.levneelektro.cz/p722316-mycky-nadobi-be ko-dfn-1001-x (kvu…
MaSo 22.07.2013 14:54
MaSo
Tak nakonec jsem vzal tu LG.
MaSo 23.07.2013 10:27
MaSo
Můžu jenom doporučit...mám podobnou, jen má ještě zásobník na vodu. A ten no frost systém - v lednic… poslední
J.C. 23.07.2013 12:12
J.C.

Mám předchůdkyni té gorenje. Přední strana, tedy dveře jsou lakovaný nerez, boky jsou stříkaná barva kovu. po pár letech už to zdaleka nevydá tak dobře, jako starší bílé kusy. A po dvou letech odešel kompresor. Plasty uvnitř žloutnou a to docela dost.

Konkrétní typ neporadím. U komb. chladničky s mrazákem kladu důraz na to aby byla pokud možno dvou kompresorová - ventily přepínající chladivo chladnička/mrazák jsou prý poruchovější než kompresor. Jestli jeden kompresor shoří polovina jde stále. Koukal bych na spotřebu, antibakteriální vnitřek (částečky stříbra v plastu), co největší výdrž po výpadku proudu, atd. Myčku bych vybral Beko - 5 let záruka, až 15 sad (verze XXL, šířka stále 60 cm)což se někdy hodí, k nezaplacení je šuplík na příbory nad horním košem atd.

Lednici ROZHODNĚ dvoukompresorovou. Mírně vyšší spotřeba (i tak se vejdeš do A s já nevím kolika plus), výrazně vyšší užitná hodnota. Antibakteriální vnitřek mají dnes snad už všechny, ale pohlídáním člověk nic nezkazí. Nechť zvládá klimatické třídy ST, N, SN... třídu T v středoevropských podmínkách lze oželet.

K myčce: doporučuji nejvyšší prací výkon a nejnižší hlučnost (má-li nedej bože fungovat v místnosti, která slouží i jako obytná, pak hlučnosti podřídit vše). Pokud je zachována šířka, tak nějakým počtem sad se nemá vůbec smysl řídit - marketingový blaf. Stejně do těch košů člověk napere všechno všelijak a umyje se to. Bydlíš-li v bytě a máš sousedy pod sebou, vybírej něco s aktivním systémem proti vyplavení - stroj musí uzavřít elektromagneticky přívod vody hned u roháčku a zároveň zahájit čerpání vody z havarijní nádoby. Každý výrobce tomu říká jinak - Aquastop, Aqualock, Aquacontrol... a ne každý to má včetně té havarijní vany. Někteří ani neřeší ten elmg ventil na vstupu a jejich bezpečnostní systém spočívá v tlustší hadici. :)

Chladničku Gorenje dvoukompresor máme, spokojenost. Pouze při výpadku elektřiny na pár sekund vyluzuje asi hodinu dost zvláštní zvuky, pomůže vypnout na pět minut a zapnout a nebo odejít z místnosti. :) Měl jsem i Electrolux - též spokojenost.

Myčka - měl jsem AEG, Bosch - jiná značka, ale identické přístroje. Teď mám Whirlpoolku. A jsem zklamán - AEG umyla leccos, Whirlpool má trable např. se skvrnami od čaje (stejný přípravek). A to ta AEG byla 45cm, co obecně hůře myjí. Kvalitativně si nevybereš - ohledně oprav myček AEG je tu celé vlákno, takže nějaká "německá kvalita" je relativní. To bys musel vzít Miele, tam by ti těch 20k stačilo sotva na tu myčku. :)

Vyber to, co má odpovídající parametry, co se vleze do cenového stropu a co designově vyhovuje. Nemá cenu se nimrat ve značkách, stejně jsou to dnes všechno koncerny s unifikovanými díly, např. když jsem nedávno měnil čerpadlo v pračce Gorenje, tak bylo použitelné i pro řadu modelů Zanussi, Candy, Fagor... nevím už přesně ty značky.

Můžu jenom doporučit...mám podobnou, jen má ještě zásobník na vodu. A ten no frost systém - v lednici i v mrazáku stabilní teplota, nežere víc kvůli námraze a nehledě na to, že v lednici potraviny vydrží mnohem dýl než v lednici bez no frost (vydržel vám ve staré lednici šunkový salám více než týden? Mně ano a ne jednou)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru