Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co smí/nesmí být v garáži

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda je někde určeno co může a nemůže být uskladněno v garáži.

Naše situace je následovná. Bydlíme v panelovém domě kde dole jsou z bývalých uhelných skladů udělány garáže. Skolaudovány,zatepleny vsazeny nehořlavé dveře a udělány 4 otvory pro odvětrávání. 3 garáže mají lidé v důchodovém věku takže tam nic moc nemají. Bohužel jsme se stali trnenm v oku a včera přišla sousedka že prý přišlo udání že tam opravujeme automobily atd... A že přijde kontrola na to co máme mít a nemít v garáži protože prý garáž je určena jen a jen na zajetí a vyjetí auta. Přitom nevidím důvod proč bychom tam nemohli mít věci které přece nebudeme mít v kuchyni jako treba motorku šroubky ráčny..... Sám si ted renovuji auto takže je garázováno v této garáži a jsou kolem nej díly. Ale nikde žádný benzin ani olej maximálně mazací spreje a pár barev. Dále pak se oháněla tím, že i před prostorem garáže se nesmí nic dělat (výměna kol nebo klínového řemene) Máte prosím někdo s tímto zkusenost nebo tip jak tuhle situaci řešit. Děkuji předem a přeji pěkný den.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Byl bych v klidu jak doporučuje pan Milan a vyčkal bych, kdo s čím na tebe vyrukuje. Že by se mohly…
Fortys 17.07.2013 23:01
Fortys
Fortysi, prosím, znáte nějaký osobní příklad, že by hasiči přišli jen tak kontrolovat "dodržování po…
milan.cukrar 18.07.2013 18:31
milan.cukrar
Zdravím, ještě existovalo nařízení (hodně staré), že pokud garážované vozidlo je dlouhodobě neschopn… poslední
trtr 27.09.2017 18:38
trtr

Byl bych v klidu jak doporučuje pan Milan a vyčkal bych, kdo s čím na tebe vyrukuje. Že by se mohly do garáže podívat jen se soudním příkazem není tak úplně pravda. Hasiči mohou vstupovat do objektů bez nařízení místního šetření, ale ty budou kontrolovat jen dodržování požárních předpisů tj. množství hořlavin v prostoru garáže (myslím že do 20l na parkoavací stání je OK) a revizy PHP pokud byl požadován při kolaudaci. Stavební úřad může do garáže vstoupit jen na základě nařízeného místního šetření, ale ten bude zase zkoumat jen zda je stavba užívána v souladu s kolaudačním rozhodnutím což asi je.

Fortysi, prosím, znáte nějaký osobní příklad, že by hasiči přišli jen tak kontrolovat "dodržování požárních předpisů tj. množství hořlavin v prostoru garáže (myslím že do 20l na parkoavací stání je OK) a revizy PHP pokud byl požadován při kolaudaci"
Popřípadě kde je toto v předpisu napsáno?

Děkuji
Milan

Zdravím, ještě existovalo nařízení (hodně staré), že pokud garážované vozidlo je dlouhodobě neschopno jízdy, musí být jeho nádrž na pohonné hmoty vyprázdněna a palivo skladováno v kanystrech, které je možno v případě nouze "vynést" z ohroženého prostoru (maximum paliva v kanystrech nesmí být překročeno, tj. nelze tvrdit, že palivo předtím bylo ve vozidle, takže te%d mám třeba 70 litrů benzínu v kanystech).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru