Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Co smí/nesmí být v garáži

Fortysi, prosím, znáte nějaký osobní příklad, že by hasiči přišli jen tak kontrolovat "dodržování požárních předpisů tj. množství hořlavin v prostoru garáže (myslím že do 20l na parkoavací stání je OK) a revizy PHP pokud byl požadován při kolaudaci"
Popřípadě kde je toto v předpisu napsáno?
Pane Milane u bytového domu jsem se s takovou kontrolou nesetkal. U provozoven ano. Hasiči by z vlastní iniciativy určitě kontrolu dodžování požárních předpisů bytového domu neprováděli, ale na udání kde by si dotyčná navymýšlela kdo ví co, by přijet museli. Občas nám takové stížnosti postupují s tím, že se domluvíme na společném postupu tj. my nařídíme místní šetření a HZS si přizveme jako dotčený orgán, ale mohou přijet i samy. Často jejich práva vstupovat do objektů bez soudního příkazu využívají i policajti při raziích v hampejzech a ubytovnách. Vůbec to nechci srovnávat s případem duševně narušené slepice v bytovce, jen jsem chtěl upozorit pana MM.. že nedotknutelnost obydlí není tak kategorická jak si myslí.
Množství hořlavin bývá uváděno v požárně bezpečnostním řešení stavby, ale jaký předpis nebo norma to přímo stanovuje Vám bohužel neřeknu. Ke každému PHP musí být doklad o shodě, který potvzuje předepsanou hasební schopnost a list o provádění periodických kontrol. Stačí takto?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny