Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zapojení rozvaděče

Joj ale nie, nechcel som sa nikoho dotknut. Ale tak mat opravnenie 58/27 a polozit tymto sposobom otazku ? Ved rozdelovanie TN-C na TN-S je bezna vec, to sa uci hned v zakladoch. Teda aspon u nas na SR ked chceme par. 21. Rovnako ako dalsi nekonecny problem, zapajanie RCD. No a o typoch sustav TN-C a TN-S resp. TN-C-S ani nevravim. To ze niekto nevie povedzme zapojenie IT sustavy, tak OK to beriem, alebo nejake presne hodnoty odporov, prierezov, uzemneni. To je OK, to nie su uplne elementarne veci (niekto povie ze su). Ale toto uz nie :). Polozit otazky typu ze od RE ide nejaky, kto vie aky, zelenozlty kabel, no neviem. Ja to berem ako zaklad , ak ma niekto paragraf na pracu s elektrikou.
Opat dodam ze nie som odbornik, nemam ani 21tku, ale popravde velmi by som vahal ci zverit instalaciu niekomu, kto nevie vlastne ani co robi. Dufam ze sa chapeme, ja sa na to pozeram skor z pohladu zakaznika. A ta poznamka o rozkopavani zahrady, no neviem ci to bolo myslene ako sranda, ale ak nie, tak zakaznik by bol hotovy keby mu nejaky iny elektrikar vysvetlil, ze PEN sa da rozdelit aj v podruznom rozvadzaci.
Ako a kde rozdelovat PEN na PE + N uz pisu hore, nebudem sa predsa opakovat. Na slovensku plati to iste co v CR. Ale neni dolezite ci to viem ja, ja nesom elektrikar. Vediet by to maly osoby znale. :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny