Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lednička nezhasíná světlo

Dobrý den, ne že bych nevěděl, jak zhasnout světlo v lednici :-), ale ono se jednoduše nezhasne: jen se ZTLUMÍ jeho INTENZITA. Odzkoušeno přímáčknutím dveřního vypínače. Dokonce světlo v naprosté tmě nepatrně vychází ze zavřené chladničky těsněním.

Jde o něco podobného, máme ji 4 roky. Vyměnil jsem tam sice původní vadnou žárovku za neoriginální, cca 30 let starou. Ale už nevím, jestli ta originální nesvítila uvnitř náhodou taky :-D.
Źárovka je z patice vyšroubovaná, co to jde.
Nechápu, proč se intenzita světla při zavření dveří POUZE ZTLUMÍ?? Možná je to důvod, proč skonala původní žárovka?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je schválně, že se nezhasne, jen zeslabí. Jednou jsem to našel v návodu, zdůvodnění mi ovšem přiš…
umfa 14.09.2023 19:36
umfa
Díky za odpoveď. V našem případě se jedná o ledničku Bosch, mrknu do návodu a uvidíme. Nicméně já na… poslední
Lastbier 02.10.2023 22:24
Lastbier

To je schválně, že se nezhasne, jen zeslabí. Jednou jsem to našel v návodu, zdůvodnění mi ovšem přišlo tak hloupé, že si jej ani nepamatuji :-) Prolistujte si návod, určitě to bude nějaká super geniální patentovaná funkce která udrží maso déle čerstvé nebo já nevím co.
EDIT: jó, už vím. Má to nějak "přihřívat" vnitřek když je lednička umístěná v příliš chladném prostředí. Snad se to dá vypnout nějakým vypínačem vevnitř (aspoň u Bosche ano).

Díky za odpoveď. V našem případě se jedná o ledničku Bosch, mrknu do návodu a uvidíme. Nicméně já na to nezhasínání přišel tak, že lednička praticky nevypínala, kompresor jel téměř nonstop a to mi neřišlo v pořádku. Navíc se začala namrazovat na vnitřní zadní stěně pro mrazákem. Po vyjmutí žárovky (původní klasická vláknová) chladí lednička normálně a komresor jede krásně jen občas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru