Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknutoVyřešeno Jak správně pěstovat řepu?

Zkusil jsem si letos vypěstovat trochu krmné řepy pro krmení slepic v zimě. Nemám s tím ale téměř žádné zkušenosti.
Řepu jsem zasadil ze semen a nyní je ta řepa už dost dobře rozrostlá. Roste ale dost hustě a tak jsem ji začal rozsazovat. Při tom rozsazování listy na rozsazené řepě ovadly a klesly na zem. Myslel jsem si, že se ta řepa vzpamatuje a její listy se po čase zase zvednou a budou tak jak před rozsazováním, ale prozatím tomu nic nenasvědčuje. Rozsazoval jsem ji v pátek a sobotu a do dnes by už snad měla být dostatečná doba na to aby se vzpamatovala. Každý den jí zalévám, ale příliš to nepomáhá. Pouze u několik málo sazenic se listy vzpamatovaly a postavily, ale u většiny jsou stále ovadlé. Myslíte si, že se tato řepa ještě vzpamatuje a něco z ní bude a nebo to mám považovat za ztracené a smířit se s tím, že moje práce byla marná?
Mám ještě trochu řepy nerozsazené, ale za této situace zvažují zda jí vůbec rozsazovat. Řepa bez rozsazení by asi vyrostla, ale neměla by kvůli hustotě příliš prostor pořádně vyrůst a tím by asi byla i mizernější.
Bylo mi doporučené při tom rozsazování u každé řepy utrhnout u některých listů jejích kousek. Údajně se to tak kdysi dělávalo a řepa pak vyrostla větší. Máte s tím někdo nějakou zkušenost?

vyřešeno - zamčeno (Kurt)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Děkují všem za rady. Nyní už s tou řepou asi bohužel nic nenadělám. Asi to nechám tak jak to je a sn…
vlazy 02.07.2013 21:47
vlazy
IMHO hlavní chyba asi byla v tom, že jsi osivo vyplác z pytlíku do jednoho místa. Musíš to příště vy…
Filuta 03.07.2013 00:36
Filuta
Filuta: Do jednoho místa to vše vyplácnuté nebylo. Snažil jsem se to vysévat po jednom semínku v ods…
vlazy 03.07.2013 21:14
vlazy
Co máš z toho, já už se na osazení zahrádky chystám třetím rokem. Jsem ve fázi, kdy mám pohnojeno (S…
Redsnake 03.07.2013 21:35
Redsnake
-Člověče, nic mi léta na zahradě neroste. -Chceš říci, že když zaseješ, tak ti nic nevyroste? -Nó kd…
Filuta 04.07.2013 00:06
Filuta
Někteří asi nemají co dělat a tak aby se nenudili naivně zaplevelují různé diskuze svými ironickými… poslední
vlazy 04.07.2013 09:40
vlazy

IMHO hlavní chyba asi byla v tom, že jsi osivo vyplác z pytlíku do jednoho místa. Musíš to příště vysejt řídce do řádků, které budou asi 25cm od sebe. Pak to snadno vyjednotíš a ještě zbyde hojnost rostlinek ku výnosům. Letos budeš patrně ještě muset loupit řípu na poli panu JZD.

Filuta:
Do jednoho místa to vše vyplácnuté nebylo. Snažil jsem se to vysévat po jednom semínku v odstupech asi 10 - 15 cm do 5 řádků asi 3 m dlouhých. V jednom místě se mi ty semena trochu rosypaly a pořádně jsem je nevysbíral. Předpokládal jsem, že až ta řepa trochu povyroste tak a bude hustá tak ji rozsadím, ale to byla asi dost velká chyba. Příště to budu dělat jinak.

Někteří asi nemají co dělat a tak aby se nenudili naivně zaplevelují různé diskuze svými ironickými kecy které mnohdy s diskutovaným tématem nemají mnoho společného. Někteří to možná dělají i záměrně.

-Nó když zaseju, tak možná jo.

Na tom asi kus pravdy nebo možná i celá bude.

Zpět do poradny Nahoru