Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr auta pro přítelkyni

Taky dávám u jiných spotřebních věcí přednost hlavně funkčnosti a praktičnosti, ale auto je tady částečně výjimka. Musí mě zaujmout také svým designem a samozřejmě jízdními vlastnostmi, spotřebou, praktičnosti a jak se říká padnout řízení do ruky. Nároky musí být samozřejmě adekvátní k pořizovací ceně automobilu. Multipla i kdyby měla sebelepší jízdní vlastnosti mi prostě přijde jako Quasimodo mezi automobily. Je to trochu neobvyklé, protože Italové jsou na design machři, ale mnohdy to bohužel u nich nejde ruku v ruce i s kvalitou. Raději bych proto dal přednost Němci, např. VW Sharan, ale to je věc názoru a osobních preferencí, takže proti gustu... :-)
Hlavně, jak už tady zaznělo, vem si na tu prohlídku sebou nějakého mechoše, jinak se ti pozdější provoz pak může dosti prodražit. Jelikož se jedná o bazarové auto je snad vždy ve smlouvě klauzule, že jsi byl před nákupem se stavem vozidla řádně seznámen a že je prodáváno ve stavu přiměřené jeho věku, nebo tak nějak je to tam formulováno. Takže na nějaké pozdější reklamace vážnějších závad pak můžeš zapomenout.

BTW: Pokud někdo kupuje auto již s řídicí jednotkou, určitě je velmi rozumné mít mechoše, pro kterého není problém si napíchnout i řídicí jednotku a podívat se na celkově najeté km, protože zde snad u všech značek existuje jeden údaj, který nelze upravit, ani napíchnutím řídicí jednotky. Pokud to prodejce odmítne, je velká pravděpodobnost, že to má km stočené. Jak jsem před 2 lety kupoval své nynější auto, bylo mnohdy zajímavé sledovat reakce prodejců :-) Tam, kde s tím neměli problém, vždy počet km souhlasil. Dnes je snad jedinou jistotou, že se nejedná o odcizený kus také registr výrobce vozidla, aspoň Škoda a VW takový má. ČR je totiž známá tím, že bez problémů legalizuje i kradené vozy a je v těch různých registrech totální bordel, jako ve všem tady.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny