Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr auta pro přítelkyni

Přeji dobrý den,
sháním auto pro přítelkyni. Požadavky jsou takové. Auto malinké, nejlépe nějaké třídvéřko. Musí mít servo a alespoň airbag řidiče. Nízká spotřeba. A prý má být "roztomilé" :-D.
K dispozici máme opravdu jen málo peněz do 15 000 Kč.

Jako vhodný adept nám příjde ford Ka:

Ford-Ka.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/25598200/Ford-Ka-13No va-STKpekny-stav.php
http://auto.bazos.cz/inzerat/25012776/Ford-ka-13-9 8rv.php

Prosím bez připomínek na finanční prostředky, oba jsme studenti peněz máme pomálu.
Nějaké další návrhy? Co si o tom fordu myslíte? Recenze nejsou vůbec špatné, pro ženu jako dělané. Jediný problém je koroze, ale za tyhle peníze nemůžu chtít bůh ví co.

Předem dík za odpovědi ;-).

Předmět Autor Datum
Pardon, nechtěně jsem sem vložil dotaz dvakrát.
vimis 01.07.2013 17:07
vimis
Korozia je problem akehokolvek auta,ktore sa kupuje ako použite
audax 01.07.2013 17:40
audax
Záleží i na modelu a zda to bylo od výroby laciné auto, nebo něco lepšího.
Prasak 01.07.2013 17:41
Prasak
O Fordu se říká: Fordem tam, vlakem zpátky. Za 15 tyček toho nemůžeš moc čekat, všechno to budou po…
Prasak 01.07.2013 17:40
Prasak
O Fordu se říká:Fordem tam, vlakem zpátky. Kuš :-) No nebo vysvětlení jména FORD: for one repair d…
Dale Cooper 01.07.2013 18:02
Dale Cooper
O Fusionu jsem taky slyšel historku. To nějací majitelé dali Fusiona do servisu a divili se, že to p…
Prasak 01.07.2013 19:38
Prasak
Fusion 1.4 najeto 340t km a ani moc nezere olej. zadny velky defekt na motoru. porad jezdi super :)…
martinvmartin 02.07.2013 10:24
martinvmartin
Klidně běž do káčka, znám několik aut který jezdí bez větších problému. Nevím proč jsem dáváš tři od…
manas 01.07.2013 17:49
manas
Abych to uvedl trošku na pravou míru. Pro přítelkyni potřebuju něco malého a levného co ji občas dok…
vimis 01.07.2013 19:41
vimis
Ojetý auto je vždy loterie a u kousku za 15 litrů tuplem. Můžeš koupit naleštěnej vrak, ale taky slu…
Prasak 01.07.2013 19:48
Prasak
Hlavně počítej s tím, že do toho postupně nějakou kačku vrazíš. Naštěstí tento ročník je hojně zasto…
Henessy 01.07.2013 20:30
Henessy
Ford Ka příjde někomu roztomilé? Pamatuji se jak jsem to viděl před mnoha lety poprvé, jak to byla n…
Craft 02.07.2013 00:22
Craft
Jak říkám, fordům nijak výrazně neholdoju. To káčko mi nepříjde tak hrozný a když se líbí přítelkyni…
vimis 02.07.2013 09:32
vimis
souhlas, Multipla vypadá všelijak, ale je to auto, které si na nic nehraje a prvnotní je u něj funkc…
touchwood 02.07.2013 09:44
touchwood
Taky dávám u jiných spotřebních věcí přednost hlavně funkčnosti a praktičnosti, ale auto je tady čás…
Craft 02.07.2013 21:50
Craft
zrovna Sharan (a podobně třeba i Touran) je s tou kvalitou taky docela na štíru.
touchwood 02.07.2013 22:28
touchwood
Ale tou jsou třeba zrovna Italové pověstní a ne zrovna v dobrém. Sám již dnes po špatných zkušenoste…
Craft 02.07.2013 23:02
Craft
Chápu finanční limit, ale co sáhnout radši po VW Polo? Jsou jich plné bazary, elmi spolehlivé a trva… poslední
VojtaCZ 04.07.2013 14:15
VojtaCZ

O Fordu se říká:Fordem tam, vlakem zpátky.

Kuš :-)

No nebo vysvětlení jména FORD: for one repair daily :-D
Sám to (Fusion 1,4) mám a nemůžu říci křivého slova. Jezdí to, žere to pod šest a sedí se mi v tom pohodlně.
Buď Saxo nebo identické dvojče Peugeot 106. Malé, nenáročné, s malými motory úsporné. To auto je směšně primitivní - tzn. snadno opravitelné a díly jsou za hubičku.

O Fusionu jsem taky slyšel historku. To nějací majitelé dali Fusiona do servisu a divili se, že to po 100 tisících km potřebuje tolik věcí opravit. A mechanik jim povídá: "Vy jste chtěli auto na dlouhý cesty? No tak to jste si měli koupit Focusa"
To je k plánované kvalitě dnešních aut, určitě se to dá vztáhnout na jiný modely. Spíš to vypovídá o tom, že u malých aut se nepočítá s příliš velkým nájezdem km a tím pádem i dlouhou výdrží.

Klidně běž do káčka, znám několik aut který jezdí bez větších problému. Nevím proč jsem dáváš tři odkazy na stejná auta, čekáš že tě řeknem podle fotek jaký je lepší? Ta auta musíš navštívit osobně a nejlépe za doprovodu mechanika. Jinak počítej že ještě do toho nějakej peníz vrazíš.

Abych to uvedl trošku na pravou míru.
Pro přítelkyni potřebuju něco malého a levného co ji občas dokáže odvést z bodu A do bodu B, na kratší vzdálenosti do školy nebo do obchodu. Aby byla schopná se samostatně někam dostat. Jinak se stejně bude jezdit mím.
Teď je závislá na autobusu a jízdní řád člověku ne vždy vyhoví. A nebo na mě a já ne vždycky mám čas. A jelikož každý jezdíme někam jinam druhé auto je občas prostě nutnost. A věčně si ho půjčovat taky nejde.

A jelikož se jí hrozně líbí to Káčko a já bych ji rád vyhověl, tak se ptám. Je to dobré auto? Četl jsem několik recenzí a nikdo si na toto auto výrazně nestěžoval...

Má s tímto autem někdo z vás zkušenost? Já fordům moc neholduju, ale pokud je to auto slušné, tak proč ne?

Ojetý auto je vždy loterie a u kousku za 15 litrů tuplem. Můžeš koupit naleštěnej vrak, ale taky slušný auto. Takže nějaká recenze, nebo zkušenosti jiných budou zbytečný, protože potenciální potíže se odvíjí od konkrétního kusu. Prostě si ty auta musíš prohlídnout osobně a pokud budou vypadat dobře, tak to prostě vezmi. Hlavně aby se to líbilo děvčici. Když s tím bude jezdit málo, moc se toho asi nepodělá.

Hlavně počítej s tím, že do toho postupně nějakou kačku vrazíš. Naštěstí tento ročník je hojně zastoupen na vrakáčích či levněji díly přes inzerát. Koupíš si knížku Jak na to a vyučíš se.:-D
Ložiska, čepy, uděláš na dvoře. Hlavně aby nebyl děravý spodek(nosníky, prahy, podlaha) Dveře, blatníky a ostatní navěšené plechy na skelet spraví Eprosin a lak ve spreji.. Vaření je dost drahé a sám to neuděláš.

Ford Ka příjde někomu roztomilé? Pamatuji se jak jsem to viděl před mnoha lety poprvé, jak to byla novinka. Přišlo mi to jako velmi ošklivé káčátko s kozíma nohama, aspoň podle zadní části a šílených plastových nárazníků. Stejně odpudivě na mě působila snad už jen Multipla od Fiatu :-D A za cenu 15 tis. toho na výběr v solidním stavu ani moc nebude. Vraků tady bude ale spousta. Rozhodně lepší by byl Ford Escort nebo Fiesta a nebo již navrhovaný Peugeot 106, případně nějaké R. Clio. Ale díly na staré francouzké vozy nejsou zrovna nejlevnější a taky ne vše je rozumné dávat z vrakáče (ložiska, čepy, tlumiče a jiné). Ale jak to tak čtu, tak stejně chce ošklivku káčko, tak co tady vlastně řešíš. Koukni se na tipcars.com a dej si tam rozšířený filtr a cenový limit a můžeš špekulovat :-)

Jak říkám, fordům nijak výrazně neholdoju. To káčko mi nepříjde tak hrozný a když se líbí přítelkyni, tak proč ne.

Stejně odpudivě na mě působila snad už jen Multipla od Fiatu

Zrovna tím jezdí můj otec. A musím říct, že z venčí to žádný zázrak není, to opravdu ne. Ale jakmile se člověk v tom autě sveze myslím si, že úplně změní názor, ač se tomu těžko věří. To auto jezdí opravdu dobře, osobně jsem v tom jel na Sicílii, takže docela kus cesty s plným autem naloženým a takřka stálou rychlostí 160 km/h a ještě plná rakev na střeše. To auto jede pořád a když na to člověk šlápne, tak to vytáhne. A nikde mě nenechala dokonce ani při vyjížďce na Etnu a to jsem se chvilkama vážně bál. V Itálii byla multipla na každym rohu, tam to jedí skoro jak tady fábie :-).
A že by si někdo stěžoval na pohodlí to se vážně říct nedá. Vyspali jsme se v tom taky krásné a to nás bylo v autě šest, tedy všechny sedačky obsazené.
Takže po téhle "vyjížďce" jsem na tohle auto úplně změnil názor. Člověk v tom sedí vysoko, takže skvělí výhled, všude vidíš a ty zrcátka? Nádhera... Nemůžu si na ten auťák stěžovat a ta novější verze ani nepůsobí tolik "odpudivě".
Ale určitě ti nechci brát názor, jen říkám, že to není zas tak hrozné jak to vypadá. Teda aspoň podle mě.

Aby jsme se vrátili k tématu. Jak říkáš objedeme nějaký bazary omrkneme inzeráty a třeba se něco najde. Uvidíme :-).
Každopádně všem dík za rady, kdyby něco, určitě sem ještě napíšu ;-).

Taky dávám u jiných spotřebních věcí přednost hlavně funkčnosti a praktičnosti, ale auto je tady částečně výjimka. Musí mě zaujmout také svým designem a samozřejmě jízdními vlastnostmi, spotřebou, praktičnosti a jak se říká padnout řízení do ruky. Nároky musí být samozřejmě adekvátní k pořizovací ceně automobilu. Multipla i kdyby měla sebelepší jízdní vlastnosti mi prostě přijde jako Quasimodo mezi automobily. Je to trochu neobvyklé, protože Italové jsou na design machři, ale mnohdy to bohužel u nich nejde ruku v ruce i s kvalitou. Raději bych proto dal přednost Němci, např. VW Sharan, ale to je věc názoru a osobních preferencí, takže proti gustu... :-)
Hlavně, jak už tady zaznělo, vem si na tu prohlídku sebou nějakého mechoše, jinak se ti pozdější provoz pak může dosti prodražit. Jelikož se jedná o bazarové auto je snad vždy ve smlouvě klauzule, že jsi byl před nákupem se stavem vozidla řádně seznámen a že je prodáváno ve stavu přiměřené jeho věku, nebo tak nějak je to tam formulováno. Takže na nějaké pozdější reklamace vážnějších závad pak můžeš zapomenout.

BTW: Pokud někdo kupuje auto již s řídicí jednotkou, určitě je velmi rozumné mít mechoše, pro kterého není problém si napíchnout i řídicí jednotku a podívat se na celkově najeté km, protože zde snad u všech značek existuje jeden údaj, který nelze upravit, ani napíchnutím řídicí jednotky. Pokud to prodejce odmítne, je velká pravděpodobnost, že to má km stočené. Jak jsem před 2 lety kupoval své nynější auto, bylo mnohdy zajímavé sledovat reakce prodejců :-) Tam, kde s tím neměli problém, vždy počet km souhlasil. Dnes je snad jedinou jistotou, že se nejedná o odcizený kus také registr výrobce vozidla, aspoň Škoda a VW takový má. ČR je totiž známá tím, že bez problémů legalizuje i kradené vozy a je v těch různých registrech totální bordel, jako ve všem tady.

Ale tou jsou třeba zrovna Italové pověstní a ne zrovna v dobrém. Sám již dnes po špatných zkušenostech s italskými výrobky z různých odvětví nemám důvěru, tím spíše investovat již nemalou částku za vůz italské výroby. Ale nebudu se přít, protože jsem nevlastnil ani jedno z uvedených aut, ale známej se zrovna ke svému vozu VW Sharan choval dosti necitelně a to auto bylo nezmar a jezdil s ním cestou necestou a to často i do zahraničí, čili dlouhé tratě a stále bylo pohromadě a často v něm i na cestách s přítelkyní přespával a kromě defektů a výměny brzd dle něj nikdy nic neřešil a s nějakou údržbou to také nepřeháněl. Prostě celkově se k tomu autu moc ohleduplně nechoval. Auto mělo pravda již od pohledu dosti různých škrábanců, ale jinak byl s ním spokojený. Předtím auta také dosti často střídal a ten Sharan měl několik let, což je zrovna u něj co říct. Takže já bych se třeba toho Sharana nebál. Ale tyhle typy vozů (MPV) nejsou můj zrovna šálek čaje, tím spíše, že jsou zde sedadla většinou položena výše a připadá mi to pak jako jízda v dodávce. Mám raději kategorii Combi a třeba můj sen Superb combi od r.v. 2011 ve stylové černé barvě se slušným pohonným agregátem a výbavou by mě naprosto vyhovoval :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru