Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem příjem signálu felicie

Kabel od antény má uprostřed "živý" vodič - tenký drátek, u některých kabelů stočený do spirálky, ale to je jedno, a kolem je opředení, které když je spojené s kostrou, stíní živý vodič uprostřed před nežádoucími a rušivými signály tak, že dopadající signály jsou ihned zkratovány na kostru a tím na zem. Pouze na konci je anténa, která zachycuje užitečný signál.
Pokud je konektor u rádia originál, není třeba s tím nic dělat. Druhý konec kabelu u antény má živý vodič spojený a anténou a stínění je připojené na očko se zoubkovanou podložkou, které se dotýká karoserie a je tedy ukostřený. Felicia a další moderní vozy mají v patě antény anténní zesilovač, takže je stínění připojené i k němu, také tam bývá vodič pro napájení zesilovače, nebo je napájení zesilovač provedené stejným kabelem a uvnitř je napájecí výhybka (kondenzátor a tlumivka, ale to nás nemusí zajímat).

Hlavně by bylo dobré zjistit, jestli je rušení při puštěném motoru i při stání, nebo jenom při jízdě (což je dost nepravděpodobné, pokud by rušení bylo od zapalování) a jestli se nějak mění při změně otáček. Někdy rádio může rušit spuštěný ventilátor, stěrače nebo jiný spotřebič, nebo jiná rušivá napětí způsobená elektronickým zapalováním.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny