Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Noční/levnější proud

Pravdou je, že rada "jsi blb, zavolej elektrikáře" by často bylo, to nejlepší, co pro některé tazatele udělat. Protože v elektrice to vypadá tak, že kdo má ruce a udrží šroubovák a kombinačky, dělá rekonstrukce instalace, různé opravy a podobně. Je až s podivem, že ačkoliv takových lidí je velmi hodně, vážných úrazů a mrtvých vlivem elektrického proudu, je poměrně málo. Je to opravdu hlavně v elektrice. Například dotaz, podobné úrovně jako ty elektrické, třeba "jdu u auta opavovat brzdy, kde je na autě najdu", tak časté nějsou.
Je fakt, že když si člověk přečtě dotaz, snaží se poradit. Ale když si pak člověk uvědomí, že poradil a tím vlastně připustil, že tak v elektrotechnice pracuje někdo, kdo o oboru nemá ani nejmenší ponětí, jde z toho mráz po zádech. Snadno by se mohlo stát, že ačkoliv rada byla správná, tak dotyčný to stejně nechápe. Asi by se člověk necítil dobře, kdyby potom se dozvěděl, že v daném případě následně došlo k smrtelnému úrazu.

Elektrotechnické dotazy jsou takového charakteru, jaké by asi byly z jiného oboru: "Jdu operovat slepé střevo. Kde mám řezat? Rada: řež asi tři centimetry pod pravým žebrem. Další dotaz: Který žebro je pravý? To z pohledu pacienta, nebo z mýho pohledu? Atd.... :))

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny