Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde nastartovat sekačka

Dobrý den,
najel jsem sekačkou čtyrtaktem na kámen, sekačka od té doby trhá. Při startování mi to může ruku utrhnout. Předstih se změnil. Asi. Všechno je zdraví, setrvačník, klínky, ojnice, je rovná, píst. Chci se zeptat, jestli je možné změnit předstih. A jak. Jestli s tím má někdo zkušenosti. Je tam magnet-setrvačník a cívka. Může vzdálenost cívky od magneta změnit Předstih?
Díky Moc.

Předmět Autor Datum
Dobrý večer,podle popisu vzniku závady soudím,že se hřídel pootočil v klikovce,stává se to často při…
Lubomír 14.06.2013 21:30
Lubomír
Nestřihlo se pero rotoru dynama? Jedině tak se může změnit předstih. Na demontáž budete potřebovat s…
Seket 14.06.2013 21:32
Seket
dobrý den, děkuji za reakci. Setrvák jsem měl dole, všechno je jako nové. Neporušené. Ale z jiných p…
fstary 14.06.2013 23:29
fstary
Když to kope, je jasné, že je ohnutá hřídel, viz můj příspěvek doleji. To se hnedka stane při záseku…
Filuta 15.06.2013 01:59
Filuta
Ohnutá klikovka. Přesně tutéž závadu jsem měl. Seklo mi to do nějaké trubky, která trčela deset cent…
Filuta 14.06.2013 21:59
Filuta
Ale jo, něco rovnat jde. A jak jsem psal, i hnutý nůž udělá solidní paseku. poslední
kejki 16.06.2013 22:02
kejki

Dobrý večer,podle popisu vzniku závady soudím,že se hřídel pootočil v klikovce,stává se to často při najetí na nějaký bitelný předmět ve velkých otáčkách.Nebude tak jednoduché seřídit, kdyby to byl dvoutakt,tak ještě,ale musíte seřídit nejen předstih,musí to hrát i s ventily.Mohly by tam být nějaké značky z výroby pro usnadnění kompletace při nalisovávání,nebo jen důlky od důlčiku.Je třeba to přesně natočit a zase sekačka poběží jak má.:-)

dobrý den, děkuji za reakci. Setrvák jsem měl dole, všechno je jako nové. Neporušené. Ale z jiných pramenů jsem se dozvěděl, že se to musí startovat s nožem, který má funkci setrvačníku, a bez něj se motor chová jinak. Mě se nůž protočil z usazení na hřídeli, tak jsem ho sundal a startoval bez něj. Chyba. Motor kopal. Hledal jsem závadu v motoru, a podle jiných zkušeností mohla být závada právě v tom, že nebyl namontován nůž. Ještě to mám rozebraný, skoro do šroubku a všechno OK tak až to složím, dám vědět, zatím děkuji.

Když to kope, je jasné, že je ohnutá hřídel, viz můj příspěvek doleji. To se hnedka stane při záseku do šutru či jiného pevného předmětu, bez nože to nesmí vůbec házet!!! Dej si říci, vyměnit klikovku nebo to záhy zadřeš! Motor ty vibrace nevydrží dlouho!! Hřídel je ohnutá nepatrně, na pohled to nezjistíš, ale v těch otáčkách to s motorem hází jako kráva.

Ohnutá klikovka. Přesně tutéž závadu jsem měl. Seklo mi to do nějaké trubky, která trčela deset centimetrů z travnaté podlahy. Okamžitě jdi do servisu a nech klikovku vyměnit, nebo zadřeš celý motor. Pokud už nemáš ve válci rejhy, tak se dá motor ještě zchránit. Na nic nečekej a nech vyměnit klikovku. Narovnat to už nejde.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru