Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zatepleni podlahy a stropu v podkrovi

Zdravim,
chtel bych se poradit, co je vhodne pouzit jako izolaci do podlahy a stropu v podkrovi.
Buduji podkrovi, sundal jsem puvodni mazaninu s podlahy, odkryvam prkna, pres podl. tramy prijde dreveny rost (cca 5cm, v nem rozvody el.), zakolpeny OSB. Strop bude viset na klestinach spojujicich krokve - na hlknikovych profilech zespodu sadrokarton, zaklopeny OSB (podlozeno jeste prkny) - pochozi 'puda'.
Co je vhodne jako izolace do podlahy (mezi tramy) a do stropu (na sadrokarton)? Mohu napr. foukanou papirovou izolaci 'nasypat'? (neni potreba foukat, kdyzt to budu mit vse otevrene). Jake tloustky?

Predem diky,

Honza

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Souhlasím s panem Milanem. Pokud bude podkroví obytné je tepelná izolace stropu hloupost resp. vyhoz…
Fortys 13.06.2013 22:57
Fortys
to by platilo, pokud by bylo patro idealne zatepleno, na podzim to vytopim a na jare tam jeste bude… poslední
ms-fiala 14.06.2013 11:27
ms-fiala

Souhlasím s panem Milanem. Pokud bude podkroví obytné je tepelná izolace stropu hloupost resp. vyhozené peníze. Nevím jakou představu o úspoře má ms-fiala, ale pokud bude krov řádně izolovaný což podle mě být musí jinak se uživatelé v létě pod střechou upečou, tak ztráty v podkroví budou nízké a nevyplatí se odpojovat a vypouštět topení. To nemluvím o tom, že vnitřní schodiště bývají zpravidla otevřená, takže by se muselo nějak provizorně zaklopit i to schodiště. Taky v tom podkroví bude asi koupelna nebo alespoň WC. To budete zavírat a vypouštět i vodu a do odpadu sypat sůl? Prostě hloupost.
Kročejová izolace je věc jiná, ale pokud si pan Kocour myslí, že vata v dřevěném roštu bude mít nějaký výraznější kročejový útlum, tak to ani náhodou.
Podle mě by bylo nejlepší na podlahu podkroví udělat lehkou plovoucí podlahu a "uspořenou tepelnou izolaci" uložit do krovu kde bude mít na rozdíl od podlahy znatelný efekt.

to by platilo, pokud by bylo patro idealne zatepleno, na podzim to vytopim a na jare tam jeste bude teplo, coz praktiky nejde, izolace ve strope bude mit vetsi izolacni ucinek, nez podkrovi s okna atd., takze zaizolovanim stropu (v pripade ze bude patro jiz neobyvane) mi prinese vetsi usporu na topeni, nez prosalavat zbytecne teplo do dalsich desitek m3 a tam jej zadrzovat v prostoru, v kterem nikdo neni, ono to temperovani taky stoji penize

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru