Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proudový chránič - rekonstrukce elektriky

k tomuhle se dá říct jen jedno. Když jsem viděl projekt elektroinstalace k domu, tam se mi chtělo brečet. Projekt se odkazuje asi na 10 norem, je v něm namalováno, kde by měla být světla a kde zásuvky, ale rozdělení okruhů, jakákoli pravidla atd.. To tam není.

co se týká připojení a nepřipojení od ČEZu, tak v tom bych taky nesouhlasil. Projekt je jedna věc, realita druhá věc. Projekt je pro celý dům a nepočítá s tím, že si dám stavební rozváděč. V mm případě ale vše proběhlo tak, že jsem od elektroměrového rozváděče natáhnul do domu přívod a v domě zapojil stavební rozváděč. Na tuhle srandu jsem si nechal udělat revizi a ČEZ mě připojil. No a světe div se, projekt na připojení stavebního rozváděče nepožadoval nikdo. Revizák jen stručně popsal do revizní zprávy zapojení obvodu.

Teoreticky bych teď mohl zapojit elektroinstalaci v domě, vyškubnout přívod ze zrevidovaného stavebního rozváděče a zapojit do domovního rozváděče a mohl bych na to jet bez revize i 20 let, pokud bych během té doby nechtěl kolaudovat nebo by mě někdo neprásknul. Samzřejmě to není správné řešení, a za těch 20 let by mi už nikdo revizi nedal, ale tahle možnost bohužel existuje a provést ji lze

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny