Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proudový chránič - rekonstrukce elektriky

Když jsem chodil v pátek do školy, proudové chrániče se ještě takřka nepoužívaly, protože byly velké jak televize, ale o dost dražší. Jó dneska, to je jiná. Můžeme si "nasekat" instalaci, jak je libo, podle "nerušivosti" provozu i pohodlnosti obsluhy. Chrániče nejsou povinné "generálně", ale jen pro nebezpečné prostory a zásuvky (dříve pouze pro zásuvky v koupelně a venkovní "1fázové"). Doporučuji posoudit rozdělení do samostatných "chráničových" obvodů tak, aby např. kvůli chybě vně objektu nevypnula současně i mraznička, aby nezhaslo veškeré osvětlení současně (u světel - doporučuji "nouzáky" na schosdech a u rozvaděčů s chrániči).
Chránič je fakt dobrý zařízení, ale svojí citlivostí může rušit jinak bezchybný provoz např. u rozsáhlých rozvodů ve vlhkých prostředích... Nedoporučuju dávat "pro jistotu" chrániče za sebe, protože se mohou vzájemně rušit a bez zjevného důvodu vypadávat...
Větším počtem chráničových obvodů snad neporušíte nic, kromě svého konta.
U umístění rozvodných skříní se řídím především přístupností a bezpečností při obsluze, protože lézt kvůli nahození jističe po židlích a na schodišti, je nepraktické :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny