Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdiel potencialov v budove?

V novej pristavbe v skole (kolaudacia asi rok dozadu) mam prepojenie medzi poschodiami riesene switchom vs kabinety. V jednom kabinete mi uz odpalilo jednu wifinu tak, ze blbla, na druhej uz 2 porty z 5 a hore na switchi uz 3 porty (porty svietia, vsetko vyzera byt ok, ale nic sa cez ne neprenasa).
Problem som identifikoval ako rozdiel elektrickych potencialov, ale v ramci budovy (navyse novej) som sa s tym nikdy nestretol. Porty nam odchadzali (aj tolen vynimocne) medzi cinziakmi, sem tam medzi vchodmi vo viacchodovych panelakoch.
Zaujimave je, ze problem sa deje len medzi jednym kabinetom a switchom, ostatne kabinety aj triesdy taketo problemy nemaju.
Napada este niekoho nieco preco dochadza k tymto porucham? Mna napadla zle dotiahnuta zasuvka, zvyseny odpor a to, ze pri vypadku prudu a nahodeni su na oboch konoch tym padom rozdielne potenciale?
Z elektriky na vyske som mal len 3, rad si necham poradit;o).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nemáte to náhodou propojeno stíněnou kabeláží? Typnul bych že ano..a není to uzem+no do jednoho bodu…
paul 10.06.2013 16:10
paul
Nie od urcitej doby neuzemnujem a pouzivam UTP kable, takze...ale vlastne teraz som sa zamyslel, ze…
fleg 10.06.2013 19:29
fleg
Aj ja by som hladal vinu v kabelazi ;) Tienenie uzemnovat asi len na jednej strane alebo vobec. poslední
MM.. 10.06.2013 21:35
MM..

Nie od urcitej doby neuzemnujem a pouzivam UTP kable, takze...ale vlastne teraz som sa zamyslel, ze kabelaz tam tahali robosi, respektive investor a ja som len dorabal zasuvku a protistranu, takze sa musim na to pozriet ake kable pouzili.
Ale v kazdom pripade ja som neuzemnoval ani jednu stranu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru