Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaká hrubka víka na skruž pod zem?

Je fakt, že i kdyby jsi sehnal někde silniční panel, tak to asi nebude hned za domem a za dopravu, naložení a složení dáš víc než za materiál. Tedy pokud zrovna nevládneš jeřábem. Asi bych to opravdu vyrobil.
Vyrobit kruhovou formu je snadnější, než pak výrobek zvednout ze země. Stačí mít někde kousek rovné plochy, třeba vybetonovaný plácek, případně i dlažbu. Pak sehnat pás něčeho se šířkou výšky deklu. Třeba staré lino, silnější lepenka a podobně.
Potom na plochu položit PE folii, aby se beton nenavázal na podklad. Vytýčit kruh. Stočit z pásu a pevně spojit konce.
I měkký materiál to udrží. Po naplnění betonem a případném dorovnání se to vypne a bude držet podobně jako vodou drží nadzemní bazény.
Případná malá úchylka od přesné kruhovosti asi nevadí.
Skladbu asi tak jak už někdo psal. 7 cm je málo. Ale myslím tak 12cm už by mohlo stačit. Karisítě raději dvě s roztečí, i když při 12cm, bude málo místa ale při zapomenutí, na předepsanou vzdálenost od povrchu betonu by to šlo.
Ale šlo by to si myslím i s jednou sítí, ze silnějších drátů (10mm). V tom případě ale ne uprostřed, ale asi jednu třetinu tloušťky desky odspodu. Tak potom dekl musí být položen. Mysím že po zakrytí zeminou, která rozloží případný tlak to klidně přejedu i tím bagrem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny