Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvuková izolace panelového stropu

Dobrý den. Potřeboval bych poradit s odhlučněním panelového stropu kvůli sousedům, kteří mají plovoucí podlahu a je slyšet i spadnutí špendlíku na podlahu. Nevím jakou zvukovou izolaci použít, jak jí přichytit a zda se do ní dají dát části bodových světel na 220 V. Předem děkuji za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
....kteří mají plovoucí podlahu a je slyšet i spadnutí špendlíku na podlahu... Součástí projektu i… nový
náhodný 03.06.2013 13:58
náhodný
Zdravím,v tomto případě musí soused odhlučnit podlahu.Jediné řešení,krom toho je to jeho povinost(po… poslední
diavolo1 02.02.2014 10:25
diavolo1

....kteří mají plovoucí podlahu a je slyšet i spadnutí špendlíku na podlahu...

Součástí projektu i kolaudace staveb je provedení izolace proti kročejovému hluku. A pokud si někdo sám strhá naprojektovanou podlahovou krytinu a místo ní si dá dlaždice nebo tenkou, nepodloženou plovoucí podlahu, tak je fakt slyšet nejen špendlík, ale i škrabání drápků psa při procházení bytem a ťukání podpatků domácí paní a natož když něco spadne na zem.

A kvůli tomu si ničit strop? Vrtat do stropu příchytky a konzole na uchycení izolace, desek, předělávat elektroinstalaci do osvětlovacích těles, atd, a navíc si snižovat strop a užitný prostor a mít nad hlavou něco nepevného, co může spadnout a výsledek je pochybný?

Cenově a možná i proveditelně je nejjednodušší dohodnout se se "sousedem" nahoře a třeba mu i zaplatit celou cenu položení (nemusí se nic vrtat, montovat, šroubovat) nové dobře izolující podlahové krytiny. Vyjde to levněji a je to jednodušší a proveditelnější. Kdyby měl pochyby, zkuste v neděli v poledne příklepovou vrtačkou vyvrtat do stropu (pro něho do podlahy pod jeho nohama) pár direk pro hmoždinky a sám přiběhne zděšen dolů se zeptat, co se děje, že se mu boří podlaha pod nohama a pes strachy vylezl na skříň a bojí se pohnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru