Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvuková izolace panelového stropu

Dobrý den. Potřeboval bych poradit s odhlučněním panelového stropu kvůli sousedům, kteří mají plovoucí podlahu a je slyšet i spadnutí špendlíku na podlahu. Nevím jakou zvukovou izolaci použít, jak jí přichytit a zda se do ní dají dát části bodových světel na 220 V. Předem děkuji za radu.

Předmět Autor Datum
To se nese konstrukcí, v několika případech se dosáhlo nápravy nevhodně realizované plovoučky přes m…
kejki 16.05.2013 22:32
kejki
Ja si myslim ze zavada je u suseda. Odizolovat sa to u teba podla mna (som LAIK) neda ptz ten zvuk a…
MM.. 17.05.2013 01:45
MM..
Bude te to stat majland, furu casu a nervu a vysledek bude prachbidnej..:-( Nejvetsiho utlumu dosah…
Schizo 17.05.2013 21:07
Schizo
Nejepe se osvedcila sadrokartonova konstrukce z profilu okolo stopu a dovnitr izolacni deska: http:/…
Mirekk 03.06.2013 10:40
Mirekk
Dobre se osvedcila izolace v pásech zde: http://www.autofashion.cz/kategorie-376/tepelna-a- zvukova-…
Mirekkk 03.06.2013 10:40
Mirekkk
....kteří mají plovoucí podlahu a je slyšet i spadnutí špendlíku na podlahu... Součástí projektu i…
náhodný 03.06.2013 13:58
náhodný
Zdravím,v tomto případě musí soused odhlučnit podlahu.Jediné řešení,krom toho je to jeho povinost(po… poslední
diavolo1 02.02.2014 10:25
diavolo1

Ja si myslim ze zavada je u suseda. Odizolovat sa to u teba podla mna (som LAIK) neda ptz ten zvuk ak uz je v stene tak sa prenasa aj na bocne steny atd. Mal by to odizolovat ten sused. Opakujem nie som stavbar len trochu viem zo skusenosti jak sa siri zvuk v materialoch :) Ale mozno to nejakou izolaciou utlmis aspon tak aby to az tak nerusilo.

Bude te to stat majland, furu casu a nervu a vysledek bude prachbidnej..:-(

Nejvetsiho utlumu dosahnes dohodou se sousedem a realizovani odhlucneni podkladu jeho plovoucky, byt by ses mel podilet na cene odhlucneni, je to tvrda realita, ale jedine rozumne reseni, vlastni zkusenost z byvaleho bydliste.

Bodovky bys do sadrokartonoveho podhledu dal v pohode, ale rusive zvuky se budou nest konstrukci dal a to pres pricky, zdi. Je to monolit a zvuk prenasi naprosto dokonale, bohuzel. Musel bys vytvorit mistnost v mistnosti, coz je nerealny.

Dobre se osvedcila izolace v pásech zde: http://www.autofashion.cz/kategorie-376/tepelna-a- zvukova-izolace-do-aut.html
prichycena do stropu pres sadrokartonovou konstrukci. Kolem dokola stropu se dal profil na sadrokarton a nalepila izolace a prikrilo se to deskou sadrokartonu. Pomohlo to celekm dost. Uplne nejlepsi je kdyz soused pod plovoucku da pochozi izolaci ale musel by to rozebrat. Coz se mu chtit nebude tak je moznost zadat u majitele nebo na druzstu o provereni postupu prace zda nechybi izolace pod plovouckou.

....kteří mají plovoucí podlahu a je slyšet i spadnutí špendlíku na podlahu...

Součástí projektu i kolaudace staveb je provedení izolace proti kročejovému hluku. A pokud si někdo sám strhá naprojektovanou podlahovou krytinu a místo ní si dá dlaždice nebo tenkou, nepodloženou plovoucí podlahu, tak je fakt slyšet nejen špendlík, ale i škrabání drápků psa při procházení bytem a ťukání podpatků domácí paní a natož když něco spadne na zem.

A kvůli tomu si ničit strop? Vrtat do stropu příchytky a konzole na uchycení izolace, desek, předělávat elektroinstalaci do osvětlovacích těles, atd, a navíc si snižovat strop a užitný prostor a mít nad hlavou něco nepevného, co může spadnout a výsledek je pochybný?

Cenově a možná i proveditelně je nejjednodušší dohodnout se se "sousedem" nahoře a třeba mu i zaplatit celou cenu položení (nemusí se nic vrtat, montovat, šroubovat) nové dobře izolující podlahové krytiny. Vyjde to levněji a je to jednodušší a proveditelnější. Kdyby měl pochyby, zkuste v neděli v poledne příklepovou vrtačkou vyvrtat do stropu (pro něho do podlahy pod jeho nohama) pár direk pro hmoždinky a sám přiběhne zděšen dolů se zeptat, co se děje, že se mu boří podlaha pod nohama a pes strachy vylezl na skříň a bojí se pohnout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru