Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PAV 40 - může se zapřáhnout za Simsona S51

-Vím, že různými pololegálními a nelegálními podfuky se "Páv" dneska tahá za kdečím, ale návštěva STK pod dohledem Policie není nic mimořádnýho zvlášť, když už na první pohled jde o jasný a tučný úlovek.
-PAV byl vyrobenej a homologovanej především pro motorky JAWA a ČZ, typu "kývačka" a "Panelka". Pro jeho připojení bylo použito i závěsné ústrojí schváleného typu. Návěs byl po ověření shody typu zapsán do TP, jako přídavné zařízení, označen SPZ shodnou s tažným vozidlem a tedy nepřenosný, bez opětovného přepisu v TP. Pro pověšení za Simáka by bylo třeba získat kladné stanovisko výrobce - Kovozávody Semily (výrobní závod v Roztokách u Jilemnice už je dávno zavřený),resp.jeho nástupnické organizace, ale obávám se, že to není administrativně, ani technicky schůdné řešení. I JAWA Panelka 250(!) totiž s "Pávem" a ve dvou lidech měla o dost horší výkonové poměry, natož pak Simson. Předpokládám, že by to bylo schůdné formou individuální přestavby, ale minimálně brzdy, výkon a nosnost tažného stroje nejspíš nevyhoví této dodatečné zátěži.:-(
-Počkej ještě 2-3 roky, pojezdi a nauč se na tom, pak si "zvětši" řidičák a zatím si pořiď a oprav za pár švestek kejvu. Bude se ti hodit, co se na tom naučíš technicky a budeš i příjemně překvapenej, jak to jede bez Páva a zklamanej, jak to nejede s ním. Já vím, je to k vzteku, ale i na nablýskanýho Simáka je hezkej pohled a rád ty kluky na silnici zdravím. Nebýval jsem jinej ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny