Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kohoutkova vodovodni baterie - velka odezva pri pousteni vody

Já bych to tak neviděl. Před nedávnem jsem dělal rekonstrukci bytu a do koupelny dal českou vanovou pákovou baterii značky Metalia a po půl roce byla reklamačka na kartuši. Na umyvadla (koupelna, záchod) a dřez v kuchyni jsem hodil otočné pákové baterky noname z Číny a jedou bez problémů. Dal jsem je před časem i známé a ani po 3 letech žádný problém s nima neměla. Takže dneska si nevybereš a nedivil bych se, kdyby ty Metalia baterie byly vyráběné na stejné lince jako ty noname z Číny, akorát stojí 2x tolik ;-) Dneska nemáš záruku u ničeho, že když je to značková baterie, že ti vydrží více, tohle měřítko dneska už moc nefunguje, protože kde kdo už to nechává vyrábět v Číně.
Tazatel ať si koupí správnou velikost kuželky, protože jsou tady dvě. Je dobré vyměnit hned obě, protože dříve nebo později to stejně bude muset udělat. Pokud neví jakou tam má velikost, stačí když si změří rozteč kohoutků na teplou a studenou vodu, nebo vezme sebou hlavici z kuželky. Zkušený prodejce již bude vědět. Jinak kuželky mají standardně na konci závitu fibrové nebo gumové těsnění, takže další těsnění není potřeba. Na výměnu pak stačí kleště sikovky, pokud není dostupný potřebný klíč. Nutno ovšem dotahovat s citem. Výměnu zvládne každý, kdo s nářadím umí pracovat, jenom je dobré si před tím vypnout vodu na ventilu ve stupačkách :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny