Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak dostat z auta benzín?

Zdravím všechny a zároveň přeji pěkný víkend.
Před týdnem jsem měl autonehodu v autě Toyota aygo, není nyní pojízdné. Nejedná se o nijak vážnou závadu, ale auto nyní opravovat určitě nebudu už z důvodu, že mám jiné a toto bylo pouze "náhradní".

Ale přesto mám problém. V autě je takřka plná nádrž benzínu a jelikož vím, že auto bude delší dobu nepojízdné rád bych z něj ten beznín nějak dostal, ale jak? Zatím jsem to nezkoušel. Napadlo mě jednoduše strčit hadičku na odsávání bordelu z akvária do nádrže a odsát benzín, ale než na to půjdu rád bych se zeptal zda to bude fungovat. Popřípadě jak jinak benzín z nádrže dostat?

Předmět Autor Datum
Pokud je to stříkačka tak při neporušené elektroinstalaci se nechá odpojit hadička a čerpadlo to vyč…
corve43 04.05.2013 20:49
corve43
Když potřebuju dostat benál z motorky náhodou tak vezmu trochu tlustší hadici dám do nádrže trošku n…
watta97 04.05.2013 22:25
watta97
Jenom bacha na to, že benzín má hrozně blbou chuť! Jednou jsem nasával z T-805, neměli jsme průhledn…
Trilobit 05.05.2013 13:00
Trilobit
Já to dělám tak, že naplním hadici (v tomto případě benzínem, já to používám, když chci vypustit sud…
Yarda 05.05.2013 14:19
Yarda
Hlavne se to musi povedst napoprvy. Podruhy uz to hadici clovek tahne misto vzduchu benzinovy pary,…
bahno 05.05.2013 14:00
bahno
Není ve dně nádrže nějaký vypouštěcí šroub?
Yarda 05.05.2013 13:33
Yarda
Některá auta mají na dně nádrže vypouštěcí a odkalovací šroub. U těch novějších to nebývá pravidlem.…
Henessy 05.05.2013 16:52
Henessy
Ahoj,nevím jaké máte zkušenosti Vy,ale já to řešil již mnohokrát a k mé spokojenosti zůstalo vždy v…
Kukin.km 05.05.2013 23:55
Kukin.km
Dělal jsem to u pežota, pokud má auto čerpadlo v nádrži, tak stačí odpojit hadičku potrubí ke vstřik…
z vysočiny 07.05.2013 09:04
z vysočiny
Jinak při tom nasávání pusou - stačí udělat dirku do PET lahve nahoře z boku. Hadici do hrdla utěsni… poslední
ladaadal 07.05.2013 10:58
ladaadal

Pokud je to stříkačka tak při neporušené elektroinstalaci se nechá odpojit hadička a čerpadlo to vyčerpá jestli se zapíná při sepnutí okruhu, ale může to čerpat až když se začne startovat. Jinak se to nechá samozřejmě odsát na základě i bez čerpadla, ale musí být nádrž s benzinem výše než to budete odsávat.

Když potřebuju dostat benál z motorky náhodou tak vezmu trochu tlustší hadici dám do nádrže trošku nasaju pusou a už to teče jak vodopád :-D Vím že u auta je trochu větší nádrž než u motorky ale určitě by to šlo možná to bude trvat trochu déle ale jde to. :-)

Některá auta mají na dně nádrže vypouštěcí a odkalovací šroub. U těch novějších to nebývá pravidlem. Jak popsali výše. Průhlednou hadičku většího průměru, než z akvárka. Vsunout do nádrže a nasát. Délka by měla být ode dna nádrže, přes hrdlo až k zemi. Tím při nasávání vytvoříš z hadice U a uvidíš kolik nasaješ. Pak stačí přestat sát, zakrýt palcem a vsunout do kanystru. Když se ti to nepovede napoprvé, nebo se ti benzinový sloupec přetrhne, pak musíš benzin, nebo jeho páry vyfouknout zpět do nádrže a zkusit to znovu. Existují i odsávačky ale není to pro jeden případ nutné. Některá auta mají v tankovacím hrdle zpětnou klapku, ale pro zloděje benzinu to není problém. Brutálové to řeší kramlí a lavorem pod nádrží.:-D

Ahoj,nevím jaké máte zkušenosti Vy,ale já to řešil již mnohokrát a k mé spokojenosti zůstalo vždy v nádrži jen opravdu minimum.Postup je velmi jednouduchý.
Připravím si potřebné nádoby na benzín,či naftu.U čerpadla,či u karburátoru odpojím hadičku a vložím do nádoby.
Odšroubuji palivovou zátku.Strčím do ní 1/2" Zahradní hadici,kterou mám napojenou na kompresor.Kolem hadice ve v hrdle to zacpu hadrou omotanou mikrténovým pytlíkema a řádně šroubovákem zatlačím,aby neutíkal vzduch.A pak stačí pustit vzduch z kompresoru přes hadici do nádrže a jen si hlídat tlak aby to hezky teklo a nestříkalo to na všechny strany.Celé mě to trvá asi jen 30 min a o chuti nafty,či benzínu si mohu nechat jen zdát.Jirka

Dělal jsem to u pežota, pokud má auto čerpadlo v nádrži, tak stačí odpojit hadičku potrubí ke vstřikování, dát tam jinou vhodnou, která končí v nějaké nádobě, pak stačí odpojit přívod elektřiny k čerpadlu a kabelem tam přivést proud přímo od baterie.
Jen je potřeba pořádně upevnit svorky na čerpadle a pak teprve připojit baterii, která je kus od auta, aby při zajiskření nedošlo k vznícení případných benzinových par, na to pozor.

Jinak při tom nasávání pusou - stačí udělat dirku do PET lahve nahoře z boku. Hadici do hrdla utěsnit a přes tu díru nasávat. Nestane se, že by sis loknul. No a pro zasmání - za mlada jsem si loknul nafty, benzínu, brzdovky, fridexu - no a jsem tady pořád. Ale je fakt, že všechno je to pěknej hnus a grgá se to ještě tři dny. Jen ten fridex byl docela sladkej.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru