Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zateplení špalety

Parotěsné pásky se dávají z důvodu ochrany PU peny - zapěnění rámu okna. Zevitř parotěsné , z venku paropropustné (nepustí vodu, déšt). PU pěna po oříznutí, po čase není tepelně izolační.

zateplete zvenku - pod plech parapetem, okolí - špalety i překlad co nejvíc lze - co nejvíc zakrýt rámy oken - o to méně v místnosti bude na vnitřních špaletách chladněji - nebude kondenzovat vody. (tedy méně - záleží jak budete větrat a jak budete mít vhko v domě.

nebál bych se zateplit vnitřní dřevěný parapet ani vnitřní špalety - dejte tvrdý , tvrzená polystyren . zelenej deskovej apod. co je pevnější. bud vnitrni perlinku omitku a proti omlácení křídlem okna zarážky apod (vrut, gumový dorazapod.), případně zkozit.. nebo na tvrdý poliš dát sdk desku - tj 1,5cm (sdk zatmelit, a malba. místo sdk bych v tomto pripadě použil pevnější sadrovláknitou desku- myslím fermacel - místo sdk - karton sadra karton, fermacel je sadra s vlakny, je pevnejsi.

Dřevěný parapet - ošetřete proti vlhkosti všechny hrany - náter, lak apod důkladně ! a po přilepená ošetřit silikonem, tmelem spáry u rámu okna - bude stékat kondenzat vody ze skel apod. třeba ne tak často, ale dřevotříska po delším čase vám nabobtná a byla by škoda... ja bych řešil plast parapetem v dekoru dřeva. Parapet hlavně nepředsazovat do místnosti -hůře proudí zduch k oknu nutný k vysušení skel v zimě, a žensky zakytičkujou - takže vhkost z kytek s evíce sráží na oknech.

Nejstudenejší místo okna jsou parapety - zvenku plech, zevnitř arapety kamen apod. nezatepleny vetsinou oboje.

U sebe jsemvnitřní špalety řešil omlácením omýtky a šlupky zdiva, abych tam dostal 2cm tvrdý poliš a sdk obložil okolo okna.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny