Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba RD na kluc vseobecne rady

No kurník, tak to je materiál na knihu. Inak, podobné problémy, aj keď nie až takého rozsahu mal skoro každý, s kým som rozprával o stavbe. Začínam si myslieť, že som mal veľké šťastie na majstrov.

Zakladanie stavby a hrubá stavba - partia o štyroch ľuďoch, šéf partie stále na stavbe, osobne pracoval, maximálna spokojnosť z mojej strany s výsledkom. Bezproblémová komunikácia, nechoval sa ako majster sveta, trpezlivo mi vysvetľoval, keď som niečo nevedel pochopiť. Trikrát počas realizácie riešil na mieste záležitosť, ktoré bola zle naprojektovaná.

Strecha - strechárska firma, renomovaná, majiteľ vykonal obhliadku, pracovníci bezproblémoví.

Okná - okná ako také v poriadku, montáž ako-tak - montážnici boli z výrobnej firmy, ale zároveň moji známi. Ďalšia malá poznámka na okraj - ak to nie je nevyhnutné, nenechať robiť veci známym a kamarátom. Nesprávne osadili komprimačnú pásku. Pred inštaláciou som sa ich pýtal, či s tým majú skúsenosti. Bol som ochotný priviezť z Rakúska technika z Illbruck-u, aby ich inštruoval; veď to nie je žiadna hanba, keď človek nemá s niečím skúsenosti. Povedali, že žiadny problém. No a problém bol. Dosť veľký, v rohoch. Okrem toho, doteraz (dva roky) čakám na nastavenie dverí; jasnačka, že už to mám hotové, ale zavolal som si na to iného človeka.

Elektromontáž - bezproblémová, veľmi ochotný a kompetentný majiteľ, ktorý aj osobne pracoval spolu s dvoma ďalšími.

Voda - v zásade bezproblémová, len malý komunikačný problém s vodárom. Vodári vo všeobecnosti vyzerajú byť zaujímavá fajta ľudí. Tak som si hovoril, že keby som sa ja takto správal k mojim zákazníkom, mal by som strašne veľa voľného času.

Kúrenie a potery - odborná firma, bezproblémové.

Finálne podlahy - extrémne dobre zhotovené, maximálna spokojnosť z mojej strany s firmou.

Omietky vonkajšie vnútorné - obe robila tá istá odborná firma ale iné partie ľudí. V zásade spokojnosť.

Maľovanie - chalan s pomocníkom, spokojnosť z mojej strany.

Je možné, že som už nejaké negatívne zážitky vytesnil z pamäti, ale takto nejako si to pamätám (bývame druhý rok). Ak Ťa to bude zaujímať, pozriem do stavebného denníka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny