Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba RD na kluc vseobecne rady

Ja som staval tak, že som zadával práce jednotlivým partiám podľa profesií. Materiál som riešil podľa situácie - buď som ho kupoval ja (čo bolo vo väčšine prípadov), alebo materiál dal dodávateľ prác (to bolo len pri vnútorných a vonkajších omietkach - dodávateľ mal lepšie ceny za materiál a okrem toho som ho nemusel "kešovať" vopred).

Čiže, skús sa poobzerať po partiách, ktoré realizujú jednotlivé profesie. Stavebné firmy podľa mojich skúseností často kontrahujú práve takto. Človek si potom v dobrej viere myslí, ako mu všetko robí renomovaná firma s kmeňovými zamestnancami a potom sa niekedy nestačí čudovať. Je mi jasné, že veľké stavby sa inak robiť nedajú (myslím bez generálneho dodávateľa), ale RD je iná kapitola.

Nie som veľmi zručný, ani technicky zdatný, ale s pomocou blízkeho a vzdialeného okolia (zas a znova veľká vďaka sHpy00n-ovi a milanovi.cukrarovi) sme to s manželkou zvládli. Je ale pravda, že manuálne som ani slamku nepreložil.

Malé odporúčanie - nedávaj zálohy. Na čokoľvek, ani na materiál a už vôbec nie na prácu. Ja som to použil ako jedno zo selekčných kritérií pre jednotlivých dodávateľov - musí byť schopný zákazku prefinancovať. Na druhej strane som ale rešpektoval ceny a nikdy som ich netlačil dole. A samozrejme platil som načas a držal dohody.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny