Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava pračky - kdo má zkušenost?

Dobrý den, porouchala se nám pračka plněná shora. Po odkrytování jsem zjistil, že motor otáčí bubnem jen občas, protáčí se to. Cena opravy s rozebráním celé pračky a s vyměnou obou přírub a obou ložisek prý již od 4.500,- Kč - říká servis praček. Takže než se do toho pustím sám, má prosím někdo zkušenost, kdo už to dělal, s tím, co mě čeká? Nebo by mi poradil postup? Za každou dobrou radu předem děkuji.

Předmět Autor Datum
Není náhodou jenom vytahaný klínový řemen? Pak by motor běžel, řemen prokluzoval a neutáhl otáčení n…
náhodný 22.04.2013 13:28
náhodný
Protáčí se řemenice oproti bubnu, ne oproti řemenu. Ještě doplňuji, že pračka má nerez buben i vanu,…
bsa 22.04.2013 13:55
bsa
Jen pro ujasnění termitů. Řemenicí se zove kolečko nasazené na hřídeli, jež je v tomto případě součá… poslední
Henessy 22.04.2013 14:45
Henessy

Není náhodou jenom vytahaný klínový řemen? Pak by motor běžel, řemen prokluzoval a neutáhl otáčení naplněného bubnu.

Pokud nemáte elektrotechnické vzdělání a chcete se do opravy nebo zjištění závady pustit sám, dodržte alespoň elementární zásadu, že před demontáží a sejmutí krytu vytáhnete síťovou šňůru ze zásuvky a dáte si ji vidlicí před sebe tak, abyste na vidlici po celou dobu viděl a měl jistotu, že je pračka odpojená.

Jen pro ujasnění termitů. Řemenicí se zove kolečko nasazené na hřídeli, jež je v tomto případě součástí bubnu pračky. toto kolečko bývá zhusta zajištěno proti protáčení klínkem, šroubem, či přímo tvarováním hřídele do tisícihranu, či plošky kde řemenice má tyto úpravy zrcadlově. V daném případě zřejmě bude utajená pracka potřebovat zjistit, co se uvolnilo a pak dát klínek, či utáhnout šroub. V televizi právě byla věštkyně, která by mi řekla o jakou značku a typ se jedná, ale chce 70/min.:-D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru