Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jaké čerpadlo do studny

Napájecí napětí: zřejmě máte 230 V a pokud je čerpadlo (i jiný spotřebič, nepříklad sekačka apod.) na zahradě připojené volně vedenou síťovou šňůrou, je třeba mít zásuvku jištěnou proudovým chráničem. Výkoné domácí vodárny mají motor na třífázový proud.

Čerpadlo nebo vodárna: samotné čerpadlo čerpá vodu plným výkonem a proud vody nelze regulovat, prostě teče naplno. Pro zalévání je to výhodné pro naplnění sudu s vodou, nebo kropení plným proudem vody.
Vodárna má tlakovou nádobu, která se naplní vodou a tlakový spínač čerpadlo vypne až do dalšího poklesu tlaku. Používá se pro domácnosti nebo chaty.

Vibrační nebo oběžné: vibrační čerpání u kalových čerpadel má pouze malou dopravní výšku, která se snižuje se vřazenými odpory danými průřezem a ohyby hadice, koleny, spojkami atd. Voda plynule vytéká, nestříká do výšky, jako u čerpadla s oběžnými koly.

Kov nebo plast: litina je "navěky", plast má omezenou životnost.

Nová studna: pokud máte novou studnu s čistou vodou, je dobré ji zakrýt a při ponořování ponorného (vašeho kalového) čerpadla dát pozor, aby se voda neznečistila. Nejde jen o to, že studna je drahá, mnohem dražší než čerpadlo, ale je to zdroj životodárné tekutiny, která by měla být udržovaná čistá, neznečištěná.

Typ čerpadla: zkuste do google.cz zadat slovo "čerpadlo zahradní" a dál hledat podle vašich představ.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny