Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Stavba RD - dřevostavba?

Ahoj, chystám se na stavbu nízkoenergetického RD svépomocí. Přemýšlím jestli stavit zděnou klasiku nebo dřevostavbu systémem Two by four. Půdorys cca 7 x 12m. Bude podsklepený, v přízemí dvě garáže + další místnost s předsíní a schodištěm. V patře koupelna, záchod, obývací pokoj, kuchyň a malá terasa. V podkroví koupelna, ložnice, a dva pokoje. Uvažuju o dvou variantách, respektive jejich kombinaci. Zatím mi z toho nejlíp vychází tato varianta: přízemí kde budou garáže + terasa udělám zděné. Patro a podkroví dřevostavba postavená systémem Two by four. Druhá varianta - nic nezdít a udělat v tomto systému i přízemí. Jedna z těch garáží bude větší s tím že to bude dílna. Bude se tam svařovat, brousit flexou a podobné srandy. Takže o jiskry a různé smrady nebude nouze. Co by jste mi doporučili? Co vyjde ve výsledku levněji? Zděná stavba nebo Two by four? Logicky mi jako levnější varianta přijde Two by four. Jednak nejsou potřeba těžké stroje, víc si toho udělám sám, je to rychlejší, menší zdi v porovnání se zděnou stavbou při stejném tepelném odporu. Co by jste mi doporučili?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Osobne som staval drevodomky cez firmu,robota je to pekna ,rychlo postavene a ked mate dobre nakresl…
Štefan69 25.04.2013 08:30
Štefan69
Zatim mi neni jasne jak to funguje s projektem na takovy barak. To nakresli normalni projektant i s…
Hreds 29.04.2013 21:10
Hreds
To nakresli normalni projektant i s nejakym navodem? Projektant specialista který se zabývá dřevost…
sHpy00n 30.04.2013 00:58
sHpy00n
Musím souhlasit s kolegou sHpy00nem, znám taky projektanty. Oslovte v okolí, určitě tam najdete odbo… poslední
milan.cukrar 30.04.2013 11:07
milan.cukrar

Osobne som staval drevodomky cez firmu,robota je to pekna ,rychlo postavene a ked mate dobre nakreslenu skladbu urcitych detailou neni problem aj svepomocne.My sme to stavali skladbou zvonku zateplenie polystyrenom,OSB,hranolky 6x16,OSB,sadros,samozrejme medzera medzi OSB vyplnena vatou.
Stretavam sa s majitelom takto postavenim domkom a stale si to chvali aj po 8rokoch nizke naklady na vykurovanie len je trochu problem ze sadrokarton nedokaze moc akumulovat teplo.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru