Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem s domaci vodarnou

Pokud by utíkala voda ze sacího potrubí zpátky do studny, bylo by to v tichu u čerpadla slyšet jako tiché syčení nasávaného vzduchu a občasné žbluňkání bublin.

Pokud by utekla všechna voda a sací koš nedržel vodu (u některých litinových sacích košů, co vypadají jako hruška šťopkou dolu, se někdy zadrhne některá ze tří nožiček záklopky o nasávací škvíry a nesedne dolů a voda steče zpět ze sacího potrubí do studny), se zase nic neděje, protože čerpadlo je samonasávací a pokud je zalité čerpadlo, vodu si obvykle nasaje. Chce to přečíst si katalovový list výrobce. Čerpadlo nesmí jít nasucho!!! Zadřelo by se.

Zrada bývá i v některých plastových sacích koších, které mají na konci záklopky tyčku s dírkou skrz kterou je provlečený pojistný drátek, aby se záklopka nenasála až nahoru do sacího koše, protože když se ta nožička opotřebuje a ulomí, při sání vody se záklopka nasaje s vodou nahoru a brání nasávání vody do potrubí. Čerpadlo řve, točí a točí a voda stále nic, nebo velmi málo a neochotně. Plastový sací koš se dá snadno rozšroubovat a zkontrolovat.

Jak tu už radili, funkce čerpadla se dá vyzkoušet i při otáčení hřídele rukou, (při sundaném přívodu od tlakové nádoby, aby bylo vidět, že to vytlačuje vodu ven).
Držím palce a přeju hodně další trpělivosti.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny