Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Začátky slaboproudu- co,kde pořídit ?

Základní nářadí pro elektroniku: štípací kleště stranové, pinseta, elektrikářské šroubováčky a pak to narůstá počínaje páječkou, vrtačkou s vrtáky přes stranové klíče atd.
Výhodné jsou různé stavebnice, prodávané jako sady se všemi součástkami, deskou s plošnými spoji a dokumentací - návodem se schématem, někdy i obrázky součástek a vysvětelním, osazovacím plánem desky plošných spojů, atd.
Nepájivé kontaktní pole je velmi užitečné pro vyzkoušení jednoduchých zapojení bez pájení, ale chce to tenké izolované drátky s průměrem tak asi 0,3 až 0,4 mm (ne moc tenké a ne moc silné).
Napájecí zdroj: zpočátku z baterie, aby to bylo naprosto BEZPEČNÉ!, případně z napájecího adaptéru nebo bezpečně provedeného zdroje napětí, ale to už je dražší investice.
Knížky: jsou i pro začátečníky, chce to je prolistovat a nekupovat naslepo. Když je to moc složité, nekupovat s nadějí, že se to dá naučit. Nedá.
Internet: dají se najít základy, například zadat "začínáme s elektronikou", apod.
Jednoduchá zapojení: jednoduchý blikač s LED, pípátko s obvodem 555 (čti pětsetpadesátpětkou) a malou změnou se dá změnit na blikátko. Jednoduchý zesilovač k diskmanu nebo MP3 - místo sluchátek na reproduktor. Atd, atd..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny